Lekker stoere kop in de krant van dinsdag. Zowel de Minister van Buitenlandse Zaken, Bot, als de Staatssecretaris Nicolai verklaren dat ze desnoods de boel laten stranden.

Het gaat dan vooral om het punt van de garantie dat de normen voor de stabiliteit voor de euro worden nagekomen. Alle andere punten zijn al een beetje (of helemaal?) naar de achtergrond geschoven. Zelfs dat God in de grondwet moet komen, hoor je nauwelijks meer!

Een mooi onderwerp voor WEDDEN DAT ze dat niet doen? Zeker niet de Nederlandse politici alleen.

Het aantal personen in de EU die nog vertrouwen in de EU is beneden de 50 %. Alleen het braafste jongetje in de klas heeft nog iets van 65 % vertrouwen.

Dinsdag stond echter ook al in de late NOS Teletekst dat Nederland een succes behaald had. Italië heeft voorgesteld om aan de grondwet toe te voegen dat als een land zich niet aan die norm houdt, dat dan het Hof van Justitie “ingeschakeld” kan worden. Maar dat mag dan geen straf opleggen. Geen rode kaart! Alleen maar een gele!

Dit lijkt nu weer echt op een politieke truc. Hierdoor kunnen de Italianen, die de grondwet nu willen afronden hun zin krijgen. De Nederlanders kunnen dan naar huis gaan en aan den volke kond doen dat ze een groot succes hebben behaald. En dat het vertrouwen dus helemaal hersteld is, en dat bij het referendum iedereen dus met een gerust hart JA kan stemmen.

Iemand die nadenkt, en bedenkt hoe de grote landen het stabiliteitspact, dat “in marmer gebeiteld” was, gewoon aan hun laars lapten, weet wel beter.

Hetzelfde lot als dat marmer kan straks die grondwet net zo goed overkomen. Ze kunnen deze net zo goed in chocola beitelen.

Hoe bestaat het dat er nog mensen zijn die JA stemmen voor iets dat ze niet begrijpen, waarvan ze weten (kunnen) dat Duitsland-Frankrijk de dienst uitmaakt, dat diezelfde grote jongens zich niet aan de afspraken houden, en dat ze hun vrijheid steeds meer zullen verliezen.

Weet iemand een antwoord? En zouden die mensen nog te “redden” zijn?

1 REACTIE

  1. Het is werkelijk onbegrijpelijk, dat de Nederlanders zich zo lang in de luren hebben laten leggen door politici in binnen- en buitenland. Ze accepteren leugens, oplichterijen, corruptie, vriendjespolitiek etc. Maar ja, wellicht komt het nog of zoals Abraham Lincoln een eeuw vertelde, ,,You can fool most people some of the time, you can fool some people most of the time, but you cannot fool all people all the time".

Comments are closed.