De nieuwsberichten vermelden dat Peter R. de Vries, misdaadverslaggever een nieuwe politieke partij gaat oprichten. In de Telegraaf wordt er bij vermeld dat Peter al 20 jaar niet gestemd heeft.

Dat maakt het bericht interessanter!

Het doel van de nieuwe partij schijnt te zijn het verbeteren van de veiligheid in Nederland.

Dat is natuurlijk een mooi doel. Er komen echter meteen een aantal vragen opzetten.

Bij voorbeeld, hoe wil die partij dat bereiken?

Door onze vrijheid nog meer te beperken door nog meer beperkingen en controles?

Door strenger te straffen?

Of zou ze echt principieel gaan werken in de vergroting van het recht van ieder individu op zijn eigen leven en eigendom? Dus op een basis in de richting van libertarische principes?

Dat zou dan in de statuten tot uiting moeten komen, van vandaar uit in het programma. Als dat de bedoeling is, denken we dat er best een aantal libertariërs is die daar adviezen voor zou kunnen/willen geven.

Misschien zijn hier zelfs kansen voor de LP en voor de Liberalen of andere groepen. Misschien dat dan zelfs de denktank van de Stichting Frederic Bastiat wel studies voor hen zou willen verrichten?

We hebben indertijd Pim Fortuyn gewaarschuwd dat het ontbreken van een dergelijke principieel fundament noodlottig kon worden in de verdere ontwikkeling van de partij.

Pim vond het toen niet belangrijk genoeg of hij had geen tijd om er over na te denken. De gevolgen voor de LPF hebben we allemaal kunnen zien.

Zou Peter van deze les kunnen en willen leren?

4 REACTIES

  1. Vraagje? Gaan jullie contact opnemen met Peter R de vries? Ik bedoel als je hem nou eens kon strikken als lijstaanvoerder voor jullie nieuwe partij dan slaan jullie drie vliegen in een klap. Een kijkcijferkanon als stemmentrekker, toegang tot televisie en eindelijk de doorbraak van het libertarisme bij een groter publiek. Mischien ben ik een dromert en naief, maar soms moeten dromen bewaarheid worden.

  2. Niet het ontbreken van een principieel fundament voor de lpf was de oorzaak voor het falen van deze partij, maar de moord op Pim. Er was op zo’n korte termijn geen tijd voor dit fundament. Dat had Pim echt wel voorelkaar gekregen als hij had blijven leven.

  3. De statuten van een partij zijn op te vragen bij de Kamer van Koophandel.

Comments are closed.