Kop op de voorpagina van de krant van vandaag (BNdeSTEM).

Prodi, de EU-voorzitter, ziet het gevaar dat er in Nederland bij een referendum over de nieuwe grondwet NEE gestemd gaat worden. Hij dreigt dat als dat gebeurt, dat Nederland dan ook uit de EU moet stappen. Nederland zal er niet “uitgezet (kunnen) worden”, maar moet zelf beseffen dat het niet de andere landen mag tegenhouden. De grondwet kan immers alleen geldig worden als alle 25 landen ze accepteren.

Dit is een schot voor de boeg om de stemming al vast te beïnvloeden. Hierdoor zullen wel een aantal mensen bang worden en misschien JA gaan stemmen. Gerrit Zalm heeft immers ook net bij zijn nederlaag in de EU gezegd dat “uit de EU stappen is natuurlijk ondenkbaar”.

Hij zei niet waarom dat ondenkbaar is. Om de discussie hierover bij voorbaat uit te sluiten?

Maar laten we eens goed bedenken wat hier voor een grote kans ligt. Iedereen die nadenkt, en die maar iets over die befaamde grondwet heeft gelezen, moet tot de conclusie komen dat het stom zou zijn als die grondwet zou worden aangenomen.

Los van het ondergeschikt maken van Nederland aan Duitsland-Frankrijk, is het ook nog eens het einde van de vrije meningsuiting. Zie daarvoor het artikel 54 van die grondwet met het commentaar van Brian Hindley op de site FREE EUROPE:

http://www.free-europe.org/fe-english/index-1240.html?url=http://www.free-europe.org/eu/english.php

Hier ligt een kans waarin een klein land groot kan zijn!

De beste acties op de korte termijn zijn dan ook acties die zorgen dat het referendum inderdaad doorgaat, met van daar uit acties om duidelijk te maken dat het uittreden uit die EU voor iedereen beter.

Ideeën en hulp zijn welkom.

8 REACTIES

 1. Dit is een uitstekende kans voor Nederland, dat het niet voorbij mag laten gaan. Niet alleen Nederland zal er uitstappen, maar ook gevolgd door veel kleine landen. Dreigementen van socialistische dictators in spë zoals Prodi kunnen we missen als kiespijn in Europa. Als Nederland uit de EU is gestapt moet men meteen een begin maken met de aanvraag voor het lidmaatschap van de Europese Vrijhandelsassociatie. Deze Associatie heeft geen centralistische bureaucratische dictatuur, maar is een vrijhandelspact zoals elk ander in de wereld. Tevens wordt Nederland lid van Europese Economische Ruimte (EER), dus verandert er in de praktijk heel weinig. Men kan nog steeds vrij reizen binnen Europa met een paspoort of identiteitskaart. Bovendien bespaart Nederland zich 3,5 miljard euro per jaar aan bijdragen aan een corrupte, nepotistische, bureacratische elite.

 2. Albert,

  Denk je dat we die 3,5 mld terugkrijgen?

  Los van dat, is het natuurlijk een uitstekend plan. Normaal stem ik uit principe niet, maar hiervoor zal ik een uitzondering maken.

  Give me liberty or give me death!

 3. Uiteraard hebben de 6000000 onderdrukte

  ex-rijke, bourgondische burgers uit

  het Zuiden ook interesse in deze uitstap

  Hoe hoog schatten jullie het percentage van Nederlanders dat bij referendum zou kiezen voor de uitstap ?

  Hier te velde, in Vlaanderen, is het geheel nog wat complexer. We opteren nl

  voor de dubbele uitstap: uit de EU en uit België. Wij hebben namelijk al wat "expertise" verworven in zogenaamde solidariteit waarvan iedereen goed wordt. 3 jaar na de allerhoogste top van onze welvaart staat Vlaanderen op instorten onder druk van tax, islamisering en voortschrijdende vergrijzing.

 4. Nederland moet uit de EU.
  Door: Bert Vogel, eV4B
  Nederland betaald jaarlijks 3,5 miljard euro aan de EU, de organisatie waar Nederland zich bij aansloot om een stabiel welvarend land te worden, niet om de portemonnee van Europa te worden, een portemonnee die gevaarlijk dicht bij het hart van Europa zit en bij een aanval dus een doelwit zal zijn.

  Nederland betaald het meest aan de EU, zelfs landen als Duitsland en Frankrijk betalen niet zoveel als Nederland. In Feite krijgen, of liever gezegd nemen ze stukken meer dan ze toekomt doordat hun begrotingstekort dat meer dan 3% is daalt de euro in waarde, de euro die wie ook gebruiken en waar wij dus minder van kunnen kopen. Om dit soort dingen te voorkomen is er een stabiliteits pact gesloten, landen mogen hun begrotingstekort niet meer dan 3% laten worden op straffe van boetes, jammer alleen dat er geen ‘Europese politie’ is die die boetes kan innen want nu wordt er niet betaald en daalt de euro, onze euro, wel in waarde.
  Wat biedt de EU Nederland nog meer? Veiligheid, de zekerheid dat Nederland niet aangevallen zal woorden, iets wat tegenwoordig zeer onwaarschijnlijk is omdat moderne bedreigingen zijn eerder terroristische bedreigingen, en de beveiliging daartegen gaat Nederland goed af. Uit het verleden is gebleken dat zelfs als landen vredesakkoorden hebben dat nog niet wil zeggen dat ze ook daadwerkelijk beschermd zullen worden, Oostenrijk-Hongarije zou niet aangevallen worden door Duitsland in 1939 maar daar deden Engeland en Frankrijk niets aan toen Duitsland het toch deed. De vraag is nu, zal de EU helpen wanneer Nederland aangevallen wordt? Want het is natuurlijk makkelijk om tegen de grootste betaler te zeggen ‘natuurlijk helpen we je’ maar als het puntje bij paaltje komt zullen er zeker landen terugkrabbelen.
  De echte oorzaak dat Nederland bij de EU zit is dat bepaalde mensen een ideaal hebben, het ideaal ooit een verenigd europa te hebben, iets wat heel mooi is maar een beetje nijgt naar communisme, ons europa waarvoor wij veel opofferen en uit het verleden is gebleken dat communisme niet werkt omdat de mens daar niet sociaal genoeg voor is, te veel op zichzelf gericht, het kan iemand niet schelen dat er 1500 KM verderop geen eten heeft als je zelf maar eten hebt. Niemand wil inleveren om anderen te helpen en al helemaal niet als het verplicht is. Economisch gezien helpt het ook niet omdat het vrije markt principe het meest oplevert, als ieder land zijn eigen regels heeft, met allemaal eigen voor- en nadelen dan zullen investeerders voor een bepaald land kiezen in plaats van voor Europa want dan is Azië veel voor de hand liggender aangezien daar de lonen laag zijn en de wetgeving minder streng is of Amerika omdat de markt daar groter is.

  Nederland moet uit de EU omdat de EU als een klas is met daarin een paar leerlingen, waaronder Nederland, die besloten hebben een groep op te richten die elkaar helpt. Die groep groeide toen ze machtiger werd omdat er dan altijd landen bij willen. Nu is de groep zover uitgegroeid dat er onderhand zoveel landen bij zitten dat de hele klas bij de groep hoort en er binnen de groep nieuwe groepjes ontstaan waar Nederland buiten valt maar waar ze zich toch probeert in te kopen door heel veel geld te geven. En niet te veel tegen de mening van de grote jongens in te gaan.

 5. [4]
  Aardig stukje, Bert, maar een paar opmerkingen:

  Oostenrijk-Hongarije heeft bestaan tot 1918 en bestond in 1939 dus niet meer.

  De EU is geen militair verbond (nog niet), dus hoeven andere landen niet vanwege de EU bij te springen mocht Nederland aangevallen worden, wel vanwege de NAVO. De NAVO staat formeel los van de EU, maar er is wel overlap in lidmaatschap. De reden dat de EU voor vrede en veiligheid zou zorgen zou zijn dat gezamenlijk lidmaatschap van de EU voorkomt dat landen elkaar aanvallen. (Overigens ben ik persoonlijk van mening dat hierbij oorzaak en gevolg door elkaar gehaald worden; in mijn optiek maakt vrede de EU mogelijk en niet andersom.)

 6. [4][5]
  Vergeet ik nog: de zogeheten "Anschluss" van Oostenrijk bij Duitsland was in 1938, niet in 1939. Een echte aanval kun je het denk ik niet noemen. Meer een staatsgreep.

  http://en.wikipedia.org/wik

  P.S., waar staat "eV4B" voor?

 7. HE BERT,
  Wouter hier, mooi betoogje, wat vond je Nederlandse lerares er van???
  spreek je nog wel latersss,
  Wouter A.K.A. Zijp

  P.S. Wist je dat je dit als eerste kreeg als je bert vogel intypt bij google

 8. Voordat de Europese Unie er was hadden we niets te vertellen binnen Europa.

  Nadat de Europese Unie er was hebben we niets te vertellen binnen Europa.

  Vroeger waren landen als Duitsland en Frankrijk informeel de baas binnen Europa, nu formeel zonder dat ze daar een oorlogje voor nodig hebben.

  Dus what’s new…

  En die munt, tja dat zogenaamde gemak (van banken en grote import/export- bedrijven) heeft ons opgeleverd dat de gulden = euro. en nog even en dan is het de belgische frank = euro en kunnen we "eindelijk" concurreren met Chinese dwangarbeiders.

  De mooiste uitspraak kwam van Balkenende: "het volk werd teveel beinvloedt door de interne problemen in het land en daardoor hebben ze nee-gestemd, in een tweede stemming zal NL voorstemmen" Alsof we een groep boze lemmingen zijn die in een collectieve vlaag van verstandsverbijstering naar de stembus zijn gegaan en nee hebben gestemd. Het is een democratisch signaal wat je serieus moet nemen! Het gaat erom dat er niet naar Nederland wordt geluisterd in Europa!!!

  We hebben gelukkig nog wel wat te vertellen in Nederland al is het maar zeer miniem om ervoor te zorgen dat Nederland ons dient.

  Zolang Europa Nederland niet dient zal Nederland Europa niet dienen en zal Nederland als vanouds toch vooral zichzelf dienen!

Comments are closed.