Bij de verkiezingen van gisteren heeft de partij van president Putin een ruime meerderheid gehaald.

Dat is niet verbazend. Die uitslag stond van tevoren al vast.

Verbazend is, dat bij de nieuwsberichten een keer genoemd werd dat de OPKOMST voor deze verkiezingen slechts 30 % was!

Dit getal hebben we nog niet kunnen verifiëren. Wel staat in sommige berichten dat de opkomst tegenviel.

En die 30 %, of welke lage opkomst dan ook, is toch een hele vooruitgang met de 95 % die we vroeger in Rusland gewend waren, en die met 90 % de heersende heerser koos.

Uit berichten van de 400 Westerse waarnemers horen we ook nu dat in de campagne en bij de verkiezingen toch niet alles volgens “westerse standaarden” gegaan was!

We beschouwen Putin nog steeds als een van de gevaarlijkste politici. Hij is opgevoed in de KGB, de Russische geheime dienst. In die club heeft hij niet alleen kunnen overleven, maar is hij zelfs aan de top gekomen. Dat zegt heel wat.

Verder lijkt hij bijzonder intelligent en een uitstekend strateeg.

Let eens op hoe de Westerse politici in kontakten met hem naar zijn pijpen dansen. En hoe hij steeds zijn zin krijgt en doet wat hij wil.

Deze verkiezingen maken de weg voor zijn herverkiezing tot president in maart 2004 gemakkelijker. Dan, eenmaal gekozen, zal Putin beslist de grondwet zodanig wijzigen dat hij in 2008 weer gekozen kan worden.

Dan nog lid worden van de EU, en de weg naar Keizer van Europa staat voor hem open.

2 REACTIES

  1. Het parlement van Rusland bestaat nu dus uit, communisten, nationalisten, nationaal-socialisten en enkele anderen. Over het algemeen bijna allemaal voorstanders van een totalitaire staat.

    Dat incombinatie met een zeer snel terug lopende bevolking (slechte gezondheid, armoede en abortus) geeft geen vrolijk toekomstbeeld voor Rusland.

  2. Ook weer een aanslag, meer reden voor Poetin zijn greep te versterken. Dat kan nu voor hem ieder geval zonder gezeur van een parlement.

    Maar hopen dat Rusland er over 50 jaar beter voorstaat.

Comments are closed.