Nadat er in zaken de 500 en 200 eurobiljetten niet meer worden aangenomen, zijn nu de 100 en 50 euro biljetten aan de beurt.

De detailhandelsorganisatie MKB heeft aan haar leden aanbevolen dat ze bij de komende Kerstdagendrukte briefjes van 100 euro moeten weigeren en zeer voorzichtig moeten zijn met die van 50 euro.

Bij enige twijfel weigeren, maar zeker de klant zich laten legitimeren. Op die manier kunnen ze al aan de identificatieplicht wennen.

Bij de invoering van de euro hebben we reeds gewaarschuwd voor ‘unintended consequences’, waarvan de grotere kans op vervalsingen er één was.

Immers doordat de verspreiding van soortgelijke biljetten in zo veel verschillende landen plaats vindt, is de totale circulatie een veelvoud van de die van de gulden. Dus de verleiding voor valse munters is ook een veelvoud.

De één- en twee-cent munten gaan ook verdwijnen.

We vragen ons af wat er op den duur nog overblijft?

2 REACTIES

  1. Waarom maken ze nog 500/200/100 euro biljetten??? als men die toch al niet meer aan neemt, kunnen ze ook wel afgeschaft worden ,ze zijn echt niks waard je kan ze aan de straatstenen niet meer kwijt..Breng je ze naar de Bank moet je nog geld bij betalen om het te storten ergens op , en dan wel graag met gepast klein geld …….

  2. Verplicht pinnen ,moest verboden worden ,het pasje kost al tich in een jaar en dan krijg je dadelijk 1EURO CENT voor iedere keer dat je pint terug !??? ,oplichters zijn het ,die dat invoeren…..Dadelijk is er echt geen geld meer ,alleen maar plastic ,pasje beschadigt zie maar dat je thuis komt .Dan is je geld DEFECT,heb ik nog nooit meegemaakt ,maar dan wel….
    Net als dat shippen hoe vaak dat dat niet werkt bij mij ,trouwens je kan nog niet eens overal shippen,en zie maar dat je het onthoud wat er op je shipje staat ,meestal net te weinig maar dat kan je lekker niet zien….

Comments are closed.