Op Zondag 7 december wordt er weer in veel steden over de hele wereld het feest van het KAPITALISME gevierd. Dit om te tonen hoe belangrijk het kapitalisme geweest is, en is, voor de welvaart die we nu hebben.

We noemden deze week op deze HUBlog op 29 november al een bewijs hiervoor in het stukje over Thanksgiving 2. Een verhaal dat we zeer kunnen aanbevelen.

Prodos, een Australische straatzanger, nam het initiatief om dat feit te VIEREN. Hij initieerde drie jaar geleden in meer dan 100 steden in de wereld een ‘Walk’. En al was elke walk op zich klein, als je het totaal aantal deelnemers over de hele wereld nam, was het een groot succes.

Daarna is besloten om dit feest elk jaar te herhalen op de eerste zondag in december. Voor Nederland, in verband met Sinterklaas, overigens een ongunstige datum. Maar ja, dat is nu eenmaal zo.

Wel hoeft dit feest niet persé een “walk” te zijn. Iemand kan ook een (kinder)feest organiseren, of met elkaar ergens gaan eten, of samen naar een of andere voorstelling te gaan. Wat dan ook, gebruik je fantasie.

Voor dit jaar heeft mij in Nederland nog geen initiatief bereikt. Jammer als je ziet dat er al in meer dan honderd andere landen/steden wel feesten georganiseerd worden. Zodra we er iets over horen, zullen we dit op deze HUB log vermelden. Blijf waakzaam! Of organiseer zelf iets!

Maar u zou om twee redenen kunnen kijken op LIBERTARIAN INTERNATIONAL:

a) meer gegevens over deze vieringen in het algemeen

b) Gegevens om mee te doen aan de WALK in Brussel

Ga daarvoor naar: http://www.libertarian.to/NewsDta/templates/news1.php?art=art494