Nadat we reeds op 26 december onze verbazing uitspraken over de lovende woorden van de Amerikaanse President George Bush over Gaddaffi, werden we nog meer verbaasd toen we vernamen dat de EU deze persoon uitnodigde om naar Brussel te komen.


Zou het dan toch waar zijn dat de hele politiek in het Midden Oosten alleen maar om de olie gaat? Olie en wat daarmee verband houdt zoals de grote projecten om die olie te verkrijgen en bewerken.

Ik heb opmerkingen in die richting steeds zeer sceptisch beantwoord, omdat het allemaal niet zo simpel ligt. Er zijn wel meer factoren betrokken.

Maar nu ook de EU de hielen van Gaddaffi gaat likken, ga ik bijna geloven dat het wel zo in elkaar zit.

En Gaddaffi die tot op heden als een van de grootste boeven verklaard was, wordt nu weer een van de grootste zakenrelaties.

Dat noemen ze zeker pragmatisch.

2 REACTIES

 1. Het is toch gemakkelijk. Jij geeft ons olie en wij geven jou euro, geen dollar. En jij wint daarmee want de dollar is toch kapot. En dan vliegen de euro en het goud.

  Het gaat dus niet alleen om olie. Ook om goud en euro.

  Of dit pragmatisch is, weet ik niet. Er is een wedstrijd aan de gang tussen twee muntblokken en soms wordt een zet gezet. Elke zet heeft een doel natuurlijk.

 2. Of verkies je dit scenario?

  pmurgsRSA (1/10/04; 02:57:30MT – usagold.com msg#: 115038)

  DEPENDING ON THE HIDDEN LEVEL OF COLLUSION…

  Bear with me here as I go far out on a limb.

  Forget about the money for a moment and follow the power. Imagine China, Japan, Malaysia, Hong Kong, Iraq (oil), Libya (oil), Afghanistan, possibly Syria (conquered), possibly North Korea (conquered) with the USA leading (at least initially) forming as a power block. Imagine the rest of the world that does not follow them into debasing their currencies siding with the EU. The new USA power block continues, indefinitely to debase their currencies switching to digital dollars and no cash, thus making it hard to preserve wealth in these countries like under communism. By this time, these are the only strong economies left after the currency wars. All the rest have little or no export capacity and have suffered huge losses in their failed attempts to prevent fiat capital from fleeing the new power block to them and forcing their currencies to appreciate. Holding dollars that constantly become worthless due to their constant debasement means the rest of the world becomes unwilling to hold dollars and trade between them and the new superpower block ceases. The new super power block does not now have to pay it’s debt to the rest of the world. It gets off scott free for years of consumption and the resulting economic growth. In the last century, it was the West verses the East, in the new century may it be the ‘New economy / New communism’ (pure paper, no individuals owning assets) verses the old (gold and hard assets)?

Comments are closed.