Dit lijkt ons een goede slagzin, die we overigens te danken hebben aan het CDA Kamerlid van Dijk.

De overheid heeft namelijk al voor dit jaar ruim 2 miljoen euro, en voor ALLE volgende jaren 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld om de Nederlanders de EU door de strot te duwen.

Waarvandaan dit budget nu weer komt is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk wat de resultaten zijn van het leuren van de overheid bij het (niet enthousiaste) bedrijfsleven om er nog meer geld voor te krijgen.

De uitvoering is in handen van een Haags Communicatiebureau. Onbekend is of dat via een openbare aanbesteding gegaan is, of dat dat gewoon geregeld is. In ieder geval heeft FREE EUROPE geen uitnodiging gehad om voor dat project in te schrijven!

Een van de eerste resultaten van dit project was het maken van een slagzin: “Europa, best belangrijk”.

Deze werd door de tweede Kamer afgekraakt, onder andere als een slap kopje thee. En van Dijk kwam toen met het voorstel dat de basis van de in de kop genoemde slagzin is: “Europa doet er toe”.

De fout in deze tweede slagzin hebben we in de titel van dit stukje verbeterd: “Europa doet er niet toe!”

Wij zijn benieuwd of er nu nog geld beschikbaar is om de slagzin inderdaad aan te passen; de 2 miljoen zullen wel bijna opgegaan zijn aan die eerste.

De door ons gecompleteerde slagzin van van Dijk mogen ze overigens gratis gebruiken.

Voor objectieve voorlichting over de EU bezoek FREE EUROPE:

http://www.free-europe.org

3 REACTIES

  1. Waar gaan we heen?? Hoe kan dit geld zo worden besteed terwijl de zwakkeren aan alle kanten worden gekort? Als de overheid het geld toch binnenhaalt – besteedt het geld dan op een sociale manier. Dit heeft wel erg veel weg van een dictatuur en geeft alleen maar aan dat de overheid donders goed weet dat de burger grote twijfels heeft over de EU. Dus – moet de onwillige burger maar gedwongen geabonneerd worden op de partijkrant van de Europese Superstaat. Zelfgefinancierde indoctrinatie.

  2. Massimo wil het geld op sociale manier besteden door het aan de zwakkeren te geven.

    Zoals hij schrijft, heeft dit inderdaad veel weg van een dictatuur.

    Zoals Nietzsche zou ik het aan de sterkeren geven.

    Of beter nog, ik zou het geld teruggeven waar ik het gehaald heb met interest en met terugbetaling van de veroorzaakte schade. Maar kan die schade wel ooit terugbetaald?

  3. Wat is er toch aan de hand met Euro-fetisjisten als de CDA’er Van Dijk, voor wie werkt deze politicus? Ik ben van mening, dat onze politici door Nederlanders werden gekozen en niet voor het leven worden benoemd om als ordinair propagandakanaal te dienen voor de toenemende EU-dictatuur. Europa is een continent en het doet er eveneens toe als Amerika, Azie, Noord- en Zuid-Amerika en Oceanie.

Comments are closed.