Bent u ook iemand die elk nieuw jaar start met het maken van goede voornemens?

Ik niet want jaren geleden heb ik mij al voorgenomen om volgens het principe, “dat ieder mens recht heeft om met zijn leven, lichaam en eigendom te doen en te laten wat hij wil “, te leven.

Maar dit nieuwe jaar heb ik me wel een goed voornemen gesteld.


De politiek en diverse belangenorganisaties hebben nog steeds het voornemen om de wet op de orgaandonaties aan te passen. Momenteel is het nog zo, dat u zich moet opgeven om organen af te staan. Het is in principe vrijwillig ( wat een donatie altijd is) dus behalve de vele regels die er aan vast zitten is er niets mis mee. Tenslotte heeft u het recht om met uw lichaam te doen wat u wil.

De wet willen ze als volgt aanpassen: iedereen is verplicht om zijn/haar organen af te staan, tenzij de persoon uitdrukkelijk heeft aangegeven het hier niet mee eens te zijn.

Opeens zal uw lichaam algemeen bezit zijn. U hebt al geen recht op uw leven en eigendommen (producten van uw handelingen) en nu wordt het belangrijkste recht, om met uw lichaam te doen wat u wilt, ook ontnomen. Want wie beslist in een levensbedreigende situatie om u te laten leven of te laten sterven? Tenslotte kunnen met uw organen een ander of misschien meerdere levens gered worden.

U niet meer, tenzij u natuurlijk uitdrukkelijk heeft aangegeven dat u dat niet wilt. Maar wie controleert dat?

Bent u een roker, dan wordt u tegenwoordig als een paria behandelt, maar de mensen die u daarom verfoeien blijven wel op uw organen azen. Er zijn zelfs doktoren die voorstellen om niet rokers eerder te behandelen dan rokers. Waar dit op gebaseerd is mij niet duidelijk aangezien volgens de door de overheid verstrekte statistische gegevens “slechts” 12% van de jaarlijkse sterfgevallen kan worden toegeschreven aan het gebruik van tabaksartikelen. Wat gaat de overheid en belangenorganisaties doen om te voorkomen dat de andere 88 % komt te overlijden?

Op het pakje dat ik voor me heb liggen staat: ” Roken is dodelijk “.

Het moet voor de rokers een geruststelling zijn dat voor de 88% niet rokers die jaarlijks sterven geldt:

” Niet roken is ook dodelijk”.

Aangezien ik zelf dus een roker ben en de maatschappij meent recht te hebben op een gedeelte van mijn inkomen en mij als dank daarvoor als een paria behandelt, heb ik het volgende goede voornemen genomen.

Zij krijgen mijn organen niet. Zelfs niet tegen betaling.

Ik wens u een voorspoedig, gezond en vrijer 2004 toe.

2 REACTIES

  1. Ja heel poeetisch allemaal maar dr klopt natuurlijk geen reet van dat je daarom geen orgaan donor zou worden, je geeft ze toch niet aan de regering maar aan sterfende (en waarschijnlijk ook rokende) medemensen

Comments are closed.