maandag, 26 januari 2004
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Goud en de toekomst

Medio vorig jaar vermeldden we, mede op gezag van de Sovereign Society, dat goud mogelijk een belangrijke rol in de beleggingen van uw spaarcentjes zou kunnen zijn.

De goudprijs was toen per troy ounce $320.- en de voorspelling was dat het in 2003 zeker tot $400.- zou stijgen.

Dit is ruimschoots gehaald. Na begin januari in de buurt van $430 geweest te zijn, is er nu een reactie bezig, en is de prijs $410.-

Weer komen er sterke adviezen om te kopen als de prijs tot $400.- zou zakken. Want de voorspellingen van de goudprofeten, die overigens ook brood eten, zijn dat goud in 2004 gemakkelijk boven de $500.- zal uitkomen, en dan nog veel snellere groei zal gaan krijgen.

Hierbij kan natuurlijk opgemerkt worden dat deze stijging voor het allergrootste deel wordt veroorzaakt door de dalende dollarwaarde, en dat de prijs in euro niet zo veel is veranderd.

Daarbij het gevaar dat door de geplande verkopen van goud door de Europese Centrale Banken de prijs in euro’s nog gaat dalen.

Heel reëel, maar daarbij moeten we ook bedenken dat ook de waarde van de euro daalt. Vergelijk de kosten van uw boodschappen maar eens met die van twee jaar geleden.

De stabiliteit van de euro wordt door de politici nog steeds niet gehandhaafd. Ze zullen steeds opnieuw redenen vinden om meer inflatie en meer tekorten te financieren.

Het blijft daarom interessant om serieus te overwegen om in ieder geval een deel van uw spaarcenten in goud te beleggen.

Een artikel van Mark Nestmann dat vier redenen aangeeft voor het belang van goud, vindt u op de site van LIBERTARIAN INTERNATIONAL:

www.libertarian.to/N…

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Economie
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
  1. Ivo schreef op : 1

    Hub en Nestmann vergeten de overeenkomst van Washington waardoor overheidsverkopen van goud aan banden worden gelegd.

    zie mijn "Met Chineees Vrijgoud op weg van een reservemunt naar een werelstandaard"

    www.libertarian.nl…