Het is toch geen stijl als mensen laten merken dat ze ergens voor staan.

Zo moeten ook pantalons voor vrouwen worden verboden. Ook dat is geen stijl dat ze laten merken dat ze gelijk zijn aan de man. En bovendien vinden wij het dragen van een jurk, of (kort) rokje veel charmanter staan.


Het gedoe om de hoofddoekjes is weer echt een middel dat politici gebruiken om verschillen tussen bevolkingsgroepen te accentueren en daardoor de onderlinge wrijvingen te versterken en/of uit te lokken.

Dan hebben ze weer een (zelfgemaakt) probleem, en zij zijn de enige die dat dan kunnen of moeten oplossen.

In normale gevallen (90 %) maakt het toch niets uit of iemand wel of niet een hoofddoekje draagt?

Er zijn natuurlijk een aantal gevallen waarin de eigenaar van een locatie of organisatie de kledingvoorschriften kan uitmaken. Dat is bij stewardessen, obers, politie, piloten, heel normaal. En zolang de overheid er zich niet mee bemoeit, is het ook geen probleem.

Op hele of halve overheidslocaties wordt er het eerst een probleem van gemaakt.

En dit dreigt nu uit te lopen in geen hoofddoekjes, geen kruisjes, enz.

Mogen wij straks nog met een “Libersign” en vrouwen nog met een pantalon op straat lopen?

40 REACTIES

 1. [32] Helemaal mee eens TOPPIE deze reactie! (Y) wat een klere dingen.
  Met vriendelijke groet Jan van der Plas

  Heerhugowaard

 2. ik vindt dat de hoofddoekjes niet verboden moeten worden en nala je oordeeld gelijk van varbrand die dinge en die dinge hebben een naam ik bedoel van ik ga tog ook niet zeggen van jah de kruizen moet worden verboden laat iedereen in hun waarde en laat ze verder gaan met hun geloof er zijn meerdere dingen op de wereld om oer te discusseren zoals de oorlog of de politiek. HOOFDOEKJES MOGEN NIET VERBODEN WORDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. omg ik moet dit dus ook verdedigen voor school maar ik weet geen goed argument!

 4. Ik vind dat hoofddoekjes vooral in openbare gebouwen en in scholen verboden moeten worden. Waarom moet je je geloof laten zien in het openbaar, heeft het een toegevoegde waarde? Van oorsprong droegen alleen de vrouwen van de profeet mohammed hoofddoekjes

 5. [30] waar slaat dit nou weer op. turken hoeven niet lelijk te zijn en het zijn niet eens alleen maar turken die hoofddoekjes dragen. er zijn genoeg andere culturen die ook hoofddoekjes hebben. Zelfs de nonnen hebben hoofddoekjes en die kunnen gewoon nederlands zijn. Omdat je een turk bent en je draagt een hoofddoekje hoeft toch nog niet te zeggen dat je lelijk bent. Denk eerst eens na met wat je zegt en als je mensen wilt beledigen, begin dan eerst met jezelf want ook jij bent niet perfect

 6. [7] ken jij uberhaupt moslimmeisjes?
  je zit te fantaseren,het is ook altijd negatieviteit wat de mensen trekt.
  media ,alles…maar je zou ons eens moeten kennen..
  ik ben verpleegkundige ja ..met hoofddoek,en mijn dochter draagt een hoofddoek…wij zijn er trots op..
  en we gaan hem echt voor niemand niet afdoen.
  ik heb geen probleem..jij wel?
  en denk a.u.b. na voordat je wat zegt,je hebt er duidelijk geen kaas van gegeten.

 7. [38] maar waarom moet je dat hoofddoekje nou net hier dragen waar het ongewenst is. Kun je dat niet beter in je eigen land doen ?

 8. [39] …Nadia’s eigen land is Nedeland. Wat vindt jet daarvan. …Waar moeten Nederlandse Bekeerde moslimas heen. je moet nog veeeeeeeeeeeeel lezen …

Comments are closed.