Vanaf 1 januari geldt in Nederland de verscherpte rokerswet.

Iedereen heeft nu “recht” op een rookvrije werkplek.

Men zegt dat dat nodig is omdat meeroken gevaarlijk is.

Op deze HUBlog hebben we op 9 dec. gewezen op een brief die Henry Sturman naar de Tweede Kamer heeft gestuurd waarin hij bewijst dat dit op foutieve gegevens gebaseerd is. (Als we vernemen wat het antwoord wordt, zullen we dat hier vermelden). *)

Maar stel dat meeroken gevaarlijk zou zijn, en stel dat een overheid zich daar mee zou moeten bemoeien, dan nog zou het logischer zijn dat die overheid zich eerst eens ging bemoeien met nog veel gevaarlijker dingen. En dat zijn zeker de auto’s!

Elke dag vallen er in Nederland een paar doden door de auto. Elke dag zijn er meerdere gewonden. En elke dag moet iedereen meeroken met de uitlaatgassen. Iedereen kan daardoor longkanker krijgen en nog een aantal andere ziektes. Ga eens na wat dat kost!

Bovendien zegt de overheid dat die uitlaatgassen zorgen dat we mooiere zomers en minder koude winters krijgen. Of is dat net een voordeel?

We zouden de ene autovrije zondag kunnen uitbreiden tot alle zondagen. Daarna de zaterdagen. Daarna beperken tot even autonummers alleen op even dagen en zo doorgaan tot er helemaal geen auto’s meer mogen rijden.

Is meteen het fileprobleem opgelost! Of krijgen we dan files van paardenkarren?

Het moet haalbaar zijn om dit voor 2014 te verwezenlijken!

En dan zijn alle politici en groene extremisten blij.

————————

Het volledige artikel kunt u lezen op:

http://henrysturman.com/dut…

5 REACTIES

 1. Neen, het zijn niet de auto’s. Het zijn de wegen die eigendom zijn van onze vriendjes. Privatiseer deze en het probleem is opgelost. Ditto voor roken, maar laat dan wel roken toe als de eigenaar dat wil.

 2. Inderdaad, de lijst van zaken die de gezondheid schaden is onderheven aan politieke mode. Roken mag niet, auto’s mogen wel. Cocaine en heroine mogen niet, psychofarmaca mogen wel. Van te voren het geslacht van een kind kiezen mag niet, een kind van het ongewenste gelacht aborteren mag wel. Te veel mensen in een woning mag niet, dakloos zijn mag wel. En ga zo maar door.

  Wat zijn we lekker democratisch.

 3. Ik ben wel eens uitgegleden omdat ik door een paardenhoopje liep. Paarden zijn gevaarlijk, niet alleen door de gassen die uit zo’n hoopje komen, maar je kan ook lelijk je stuitje zeer doen. Paarden moeten daarom verboden worden, vind ik.

  Zo houdt het helaas niet op. Waar wel? Bij ons Vaarwel en iets moet daar toch de reden van zijn. Ik hoop dan ook te verdrinken in een vat cognac, maar probeer daar dan geen anderen mee lastig te vallen.

 4. Ho Ho, "auto’s zijn gevaarlijk!!" "Roken is gevaarlijk!!" ?? Dat kan allemaal best wel zijn maar er zijn nog veel gevaarlijkere dingen. Zo komen van de 5 bergbeklimmers die proberen de Mt Everest te beklimmen er maar 4 terug, een kans van 1 op 5 om te sterven en niet langzaam aan de gevolgen van, maar direct. Dan zou je kunnen aanvoeren ja maar daar breng je anderen niet mee in gevaar. Echter, mensen in nood op deze berg moeten wel worden gered en bij reddingsacties gaat vaker iets mis dan bij de originele beklimming.

  Moraal van het verhaal??

  Thuis in bed bedekt met kussens dat is pas veilig en dat kost de gemeenschap ook geen geld, ohh vergeet ik daar de uitkering die hiervoor is aan te vragen.

 5. [4]
  Het fataliteitspercentage bij beklimming van Mount Everest bedraagt 9,3 procent ( gedefinieerd als het aantal doden in verhouding tot het aantal geslaagde beklimmingen)
  Hugo van Reijen

Comments are closed.