- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Clint Eastwood is een libertariër

Dat was al lang bekend, maar we noemen het weer omdat Eastwood dit de vorige week in een interview nog eens bevestigd heeft en het voor de vele nieuwe lezers misschien interessant is.

Op zich is dat natuurlijk niet zo erg belangrijk. Maar het blijkt in gesprekken met mensen die niets van het libertarisme weten toch vaak meer indruk te maken dan op libertariërs.

De Advocates for SelfGovernment heeft een pagina op de website waar tientallen bekende personen staan die zelf gezegd hebben dat ze libertariër zijn. In allerlei categorieën.

Uit de filmwereld staan er bij voorbeeld ook op:

Russell Means, Aaron Russo, Tom Selleck, Howard Stern en vele anderen.

Zie www.theadvocates.org…

Clint Eastwood had dat interview met USA WEEKEND, waarin o.a.

“Ik houd het bij de libertarische visie, die iedereen met rust laat. Zelfs als kind werd ik al geïrriteerd door mensen die iedereen wilden vertellen hoe ze moeten leven.”

Op de vraag wat hij dacht over gelijke-seks huwelijken (dit zou een belangrijk punt kunnen worden bij de komende Amerikaanse verkiezingen):

“Vanuit libertarisch oogpunt kun je zeggen: “Ja, so what?” Je moet in complete gelijkwaardigheid denken. Mensen moeten in staat zijn om te zijn en te doen wat ze zelf willen – zolang ze andere mensen geen kwaad doen.”

(Zie: USA WEEKEND :

www.us…