Dit lijkt overdreven, maar pas op. In al hun wijsheid, zucht naar macht en drang tot betutteling wordt er door de politici al aan gewerkt.

Alles uiteraard voor onze bestwil.

De VWA (Voedsel en Warenautoriteit) wil nu de frisdrank met cafeïne/taurin verbieden.

Argument Frankrijk heeft het ook gedaan.

Dat is natuurlijk geen argument. Nu is het zo, dat dit drankje ( “Red Bull geeft je vleugels….”) een hoge concentratie aan cafeïne c.q. taurin bevat. Het drankje is echter al een aantal jaren op de markt. De stof aan zich is niet gevaarlijk voor de mens. Je kunt het vergelijken met: super geconcentreerde cola; het is geliefd om bij examens fit te blijven of op feestjes (het bevat geen alcohol); en natuurlijk kan het gebeuren ( als je meerdere Red Bulls drinkt) net als met een overdosis aan koffie dat je handen gaan trillen, of dat je hartkloppingen krijgt. Maar het is aan de consument om te bepalen wat hij wil drinken en hoeveel hij dan nuttigt.

Dit drankje te verbieden staat gelijk aan het genot van Espresso te verbieden omdat deze te sterk is of de maximale consumptie van koffie per dag door de overheid te laten controleren; wie weet hebben ze ook al blaastestjes voor caffeine, net als voor alcohol ontwikkeld.

Het lijkt er steeds meer op, als of de burger niet meer mag genieten; alles gaat de overheid stuk voor stuk afpakken: het roken, het (snel) auto rijden, het hebben van dure auto’s, het voortplanten met behulp van moderne technieken, we mogen niet te dik worden en geen fast food eten (hoewel wij dat best zelf willen beslissen), er zijn activiteiten van de overheid om de vrijheid op het internet in te perken en zo voorts en zo voorts….straks gaan ze ook nog het snoepen: drop en chocola verbieden omdat er zo veel Nederlanders aan verslaafd zijn en de overheid ons tegen onszelf moet beschermen!!!!!

Wat zal er nog meer volgen?

———————————————————————–

(Met dank aan Winny voor het leveren van deze bijdrage)

1 REACTIE

  1. Ja, we hebben de illusie in een vrij N-land te leven. Inderdaad auto bezitters zijn de vogelvrij verklaarde melkkoeien van deze tijd.

    Radarvallen en onnodige Parkeerregels die alleen de ambtenarij dienen. Straks de Koffie-Blaas-test ?

    Alles in naam van het Algemeen Belang, dat is de nieuwe naam voor de God van de Angst !

Comments are closed.