We schreven al op 1 januari dat de overheid van plan is wapens te gaan leveren aan China. Het embargo op deze leveranties in de EU moet dan opgeheven worden.

Dit terwijl enkele maanden daarvoor de Kamer nog met algemene stemmen dit embargo had verlengd.

Nu draaien ze allemaal bij. Er is geld te verdienen. Bovendien wil ook Frankrijk een boel geld verdienen en een Nederlands Neen tegen die opheffing zou oom Jacques Chirac niet behagen. Dit alleen is al voldoende om je principes te laten vallen.

Ondertussen is daarbij gekomen dat Nederland ook een paar fregatten aan Indonesië kan leveren. Ook weer 400 miljoen euro minimaal. Ook daar was de Kamer oorspronkelijk tegen. Maar ja, wat doe je als het geld lonkt?

Politici zijn onberekenbaar en onbetrouwbaar.

——————————————————————

P.S. U weet toch hoe je kunt zien of een politicus liegt?

Antwoord: Als zijn lippen bewegen!

2 REACTIES

 1. Geld te verdienen met China? Welk toiletpapier?

  Er was dit week-einde een G7 (groep van 7 rijkste industrielanden)-vergadering in Florida>

  De Chinese yuan of remnimbi blijft aan de dollar gebonden

  http://www.voanews.com/Engl

  In a reference to Asian countries like China that peg their currencies to the dollar, the ministers called for greater flexibility in exchange rates of nations where flexibility is limited. Asian goods have also benefited from the dollar’s slide.

  Doch er wordt toegegeven dat dezelfde dollar zal blijven dalen tegenover de euro. (zie het zojuiste ge-URL-de artikel van de Voice of Amerikkka – een radiostation van het Amerikaanse goevernement)

  Of worden de wapens betaald met goud?

 2. Het volstoppen van de wereld met wapens is anti-kapitalistisch. Het aankopen van wapens kost handenvol geld dat aan andere doeleinden onttrokken wordt. Daarna worden deze wapens gebruikt om mensenlevens en kapitaal te vernietigen.

  In vele landen verdienen ministers en andere functionarissen leuke commissies bij het bestellen van wapens en worden conflicten( zoals tot voor kort in Sri Lanka tussen Tamils en Singhalezen ) aangewakkerd, omdat het zo leuk verdient.

Comments are closed.