- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

We gaan wapens leveren aan China.

Tot mijn grote verbazing zag ik gisteren bij het Tv-nieuws Jan Peter Balkenende, je weet wel de man van Normen en Waarden, een pleidooi houden om wapens aan China te leveren.

In 1989 is er in de EU een wapenembargo tegen China afgesproken toen bleek hoe erg in China de mensenrechten werden geschonden. De beelden van de tanks die op het Plein van de Hemelse Vrede op protesterende studenten inrolden, zal velen nog helder voor ogen staan.

Overheden zijn de grootste wapenleveranciers op de wereld. Ze zijn ook de grootste moordenaars. Door overheden zijn de afgelopen eeuw 200 miljoen mensen gedood. Een veelvoud van alle (andere) misdadigers bij elkaar. (zie het boek vol feiten van Prof. Rummel:”Death by government”.

ISBN 1-56000-145-3.)

Jan Peter geeft toe dat de situatie betreffende mensenrechten in China nog niet goed is. Er wordt dus eerst besloten dat een embargo nodig is, hoe kun je dan nu die Norm naast je neer leggen?

Ook zegt Jan Peter dat je met goede betrekkingen met China meer voor die mensenrechten kunt bereiken. Gold dat dan ook niet in 1989?

Maar ja, Jan Peter wordt voorzitter van de EU op 1 juli, en dan kan hij moeilijk tegen de zin van Frankrijk handelen. Daarom is het gemakkelijker voor hem als de ethische Norm maar verlaagd wordt.

Vooral Frankrijk geilt al van grote wapenleveranties aan China. En Nederland kan daar fijn ook van profiteren. En als je er aan kunt verdienen, dan mag je kennelijk je Norm ook verlagen.

Kennelijk wordt er in de politiek geen waarde aan de normen gehecht!

Professor Tibor Machan schreef onlangs in een artikel ‘Logic, Liberty and Reality’ dat als we accepteren dat toegeven aan allerlei compromissen de norm moet zijn, dat we dan in een situatie van doelloze willekeur terechtkomen.

Mogelijk kan hij beter schrijven:’Terechtgekomen zijn’.