We leven in een rare collectivistische wereld. Het ene collectief is in oorlog met het andere. Dat daarbij onschuldige individuele slachtoffers vallen, wordt of ontkend, of “collateral damage” genoemd. Maar meestal beseffen de schuldige politici helemaal niet wat er aan de hand is. Hun macht gaat voor alles.
“Israël” is in oorlog met “DE Palestijnen”. Dat wil zeggen dat als iemand die gebrandmerkt is als Israëliet, omdat hij toevallig geboren is in het land Israël, iets verkeerds doet tegen een ander iemand die toevallig geboren is buiten Israël, dat dan ALLE Israëlieten daarvoor verantwoordelijk zijn, en gestraft moeten worden.
Zo moeten alle Amerikanen gestraft worden omdat een aantal Amerikanen dingen gedaan heeft die de Arabieren niet zinnen. En alle Spanjaarden omdat hun politieke machtshebbers soldaten naar Irak hebben gestuurd om de Amerikanen te helpen.
Zo staan ook alle Nederlanders op het lijstje om gestraft te worden omdat hun politieke machthebbers Nederlandse militairen gestuurd hebben om de Amerikanen te helpen in Irak. Het mag niemand verwonderen als er ook bommen in Nederland gaan ontploffen.
Natuurlijk zal dit weer gevolgd worden met opmerkingen dat “we” niet mogen wijken voor terreur. Moeten we ook niet. De vraag is alleen hoe we dat doen.
En ook natuurlijk komen er dan nog meer inbreuken op de persoonlijke privacy. Want de politici moeten toch zorgen voor de veiligheid van de burgers. Voor de veiligheid die ze eerst zelf in gevaar gebracht hebben door zich te bemoeien met conflicten aan het andere eind van de wereld!
Zou het niet verstandig zijn om eerst maar eens te zorgen om orde op zaken te stellen binnen het eigen land, en als het daar ideaal loopt, het daarbij te laten?
Moeten de machthebbers in Den Haag ervoor zorgen dat in Nederland orde op zaken wordt gesteld?
Is dat geen contradictie?
Daar zijn ze volgens mij niet toe in staat.
De PP betaald nu de tol voor de steun aan Amerika bij de oorlogen in Afganistan en Irak, zo laten de media ons nu geloven. Is dat ook zo?
Vast staat dat de PP de verkiezingen heeft verloren, vast staat ook dat men lang de ETA als hoofdverdachte heeft beschouwd, misschien tegen beter weten in. Dat heeft mogelijk enkele kiezers gekost. Maar is dat de reden dat men de verkiezingen heeft verloren?
Nee, het feit dat de opkomst hoog was (10% hoger dan in 2000), heeft ervoor gezorgd dat de socialisten hebben gewonnen. Immers zijn de socialisten normaal niet zo trouw, aan hun partij en blijven veel potentiele kiezers vaak thuis. Nu zijn veel toch gaan stemmen. Dat veroorzaakt nieuwe verhoudingen in het parlement.
De conclusie dat die de media trekt, n.l. dat de huidige regering is afgestraft en dat de spanjaarden wijken voor tereur, is dus gebasseerd op onkunde wat betreft de werking van een democratisch kiesstelsel.
Comments are closed.