Het terrorisme heeft door de aanslag op de treinen in Madrid veel Europeanen wakker geschud en bij veel politici nieuwe machts ideeen opgeroepen.

De politici vinden dat ze aan de kiezers moeten laten merken dat er toch goed voor hen gezorgd wordt. En daarvoor is een “uitwendig teken” noodzakelijk. Ze benoemen daarom een TerreurPaus.

Is het niet van de gekke dat men nu op dit idee komt terwijl er jarenlang terreur is en al jarenlang een zogenaamde Europese samenwerking op dit gebied?

Maar het blijkt dat de jongens en meisjes in Brussel het veel te druk hebben met het verbieden van het gebruik van ladders voor glazenwassers en dergelijke beroepen.

Men moet nu wel te bekennen dat er van voorgaande afspraken tot samenwerking niet veel terechtgekomen is. Maar NU komt Gijs de Vries uit Nederland dat wel even klaren. Hij gaat een rapport maken en de terroristen kruipen van angst al weg in hun schuilplaatsen.

Alles wat een overheid doet, komt anders uit dan gedacht. Ook deze stap zal leiden tot sleutelen aan de verschijnselen en verdere beperking van de persoonlijke vrijheid.