Terwijl ik bezig was met een stukje te schrijven over de schade die de overheid aan de economie berokkent, ontvingen we een bericht dat in de TELEGRAAF staat.

Dit is zo verhelderend over de ontwikkelingen in de overheid, dat ik besloot het meteen aan u door te geven. De schade die door de overheid berokkend wordt, signaleren we dan morgen wel.

Naast de absolute machten als de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) moeten er nu fiscale overvalcommando’s komen.

Over andere geheime diensten en afluisterorganisaties hebben we het dan nog niet.

TELEGRAAF:

Eigen ME-macht fiscus

door Martijn Koolhoven en Joost Ruempol

DEN HAAG – De Belastingdienst wil de beschikking krijgen over “fiscale interventieteams”, voor het innen van belastingen op zogenaamde vrijplaatsen. Deze ME voor de fiscus moet zich toegang kunnen verschaffen tot woningen, beslag kunnen leggen op inkomens en goederen en moet bijvoorbeeld ook auto’s kunnen afslepen.

Klokkenluider

De onthullingen dat de Belastingdienst bepaalde probleemgroepen, zoals kampers en Hells Angels en criminelen, ontziet, zijn als een bom ingeslagen. Een klokkenluider van de Belastingdienst vertelde afgelopen zaterdag in De Telegraaf dat Nederland tientallen fiscale vrijstaatjes kent.

De Belastingdienst kwam afgelopen weekeinde zelf met het voorstel voor de introductie van fiscale “interventieteams”.

De Algemene Vereniging van Belastingdeurwaarders (AVB), de vereniging van 200 belastingdeurwaarders, is niet direct een voorstander [!!red HL] van zulke teams omdat ze vindt dat de probleemgroepen eerst de gelegenheid moeten krijgen vrijwillig mee te werken. “Deze toestand is gecreeerd, het had natuurlijk nooit zo ver mogen komen”, zo reageert een woordvoerder van de AVB.

Voor het volledige artikel: http://www.telegraaf.nl

* * * * *

We zullen toch niet op weg zijn naar een echte politiestaat?