Over zogenaamde “samenzweringstheorieën” zijn er heel wat verhalen en boeken geschreven.

Eén van de meest recente betreft het gemeenschappelijk lidmaatschap van de twee kandidaten die strijden om het Amerikaanse Presidentschap, Bush en Kelly, van een organisatie die de mooie naam heeft van “Skulls and Bones”.

Dit is een geheime club van (oud)studenten van de Yale Universiteit.

Om lid te worden moet je worden uitverkoren. Ontgroening gaat gepaard met een tijdje te verblijven in een doodskist. Gezellig!

Een doel van die club, met zo’n 800 leden, is dat leden elkaar altijd zullen helpen. Zij willen proberen daardoor zoveel mogelijk machtsposities in handen te krijgen, en daardoor invloed uit te oefenen.

Nu is de situatie zodanig dat zowel bij de Democraten als bij de Republikeinen een clublid de Presidentskandidaat is. Het zou de club dus niets kunnen schelen wie er wint. Zij krijgen altijd hun kandidaat in het Witte Huis. Een win-win situatie.

Het typische van dergelijke theorieën is dat je “achteraf” heel veel gebeurtenissen in de wereld daarmee kunt verklaren. Maar je zou ook kunnen zeggen dat de verhalen achteraf kloppend gemaakt worden.

Het is heel interessant, zelfs al kun je door die geheimhoudingen moeilijk bewijzen dat het zo is.

Maar misschien is dat ook niet nodig. Ook nu kan iedereen zien hoe politici elkaar de bal toespelen. Gedurende en na de tijd dat ze actief in de politiek bezig zijn.

Toch wel een enge gedachte en een gevaarlijk ontwikkeling.

Over “Skulls en Bones” kunt u meer lezen op LIBERTARIAN INTERNATIONAL van 16 maart:

Kerry and Bush Skull and Bones members, Yalies Bush, Kerry can keep a secret. http://www.libertarian.to/N…