Deze conventie is uniek en goedkoop!De opzet van de organisatoren was om voor zo weinig mogelijk geld zo veel mogelijk waar te leveren.

Daar zijn ze bijzonder goed in geslaagd. Het is gelukt om in een programma van twee dagen 12 sprekers aan te trekken uit 7 verschillende landen. Als je dan rekent dat er in de prijs van het totale pakket ook nog een diner en koffie en thee verstrekking zit, zou dat uitkomen op minder dan 3 euro per spreker. Zo goedkoop krijg je het nooit meer, tenzij er subsidies aan te pas komen!

En toch hoor je van enkele studenten dat ze het duur vinden. Terwijl zij nog de mogelijkheid hebben om een korting te krijgen, waardoor het nog geen 2 euro per spreker is.

Nu is “duur” natuurlijk een relatief begrip. Het is een waardeoordeel. Het wil zeggen “het is het mij niet waard”. Ik geef die euro’s liever aan wat anders uit.

Dan zie ik dat ze dat ook doen. Is natuurlijk ook ieders goed eigen recht.

Maar dan komt toch de vraag waarom? Is men niet meer in “ideeën” geïnteresseerd? Hebben we niet goed duidelijk gemaakt waar het om gaat en hoe belangrijk ideeën zijn? Ideeën die in de toekomstige maatschappij consequenties gaan hebben! Hoe dan dit belang beter over te brengen?

Het lijkt er op of studenten uit het voormalig Oostblok (nog??) wel die interesse hebben. Er zijn er die, om er bij te kunnen zijn, komen liften vanuit Polen of nog verder om reiskosten te sparen, en zelfs een die zijn tentje meebrengt om hotelkosten uit te sparen.

Gelukkig zitten we niet met een lege zaal. In tegendeel, die dreigt zelfs te vol te worden.

Maar toch blijven we hopen dat er toch wel enkelen zullen zijn die nog eens goed bedenken of ze toch niet van deze unieke gelegenheid gebruik zullen maken.

————————

Voor inschrijving en gegevens betreffende de conventie, zie:

http://www.libertarian.nl/N…

1 REACTIE

  1. Studenten zijn gewend aan het subsidie infuus… Zo worden de jongeren voor het prachtige socialisme gewonnen.

Comments are closed.