Iedere eerste dinsdag van de maand [DUS VANDAAG] om 20:00 organiseert de Libertarische Partij haar maandelijkse discussiebijeenkomst, die voor iedere geïnteresseerde toegankelijk is.

Wij ontvingen deze mededeling pas hedenochtend en konden u niet eerder informeren.

Het onderwerp van deze avond zal zijn:

Libertariër zijn in een onlibertarische wereld

Meer gegevens hier onder.

Lokatie

De bijeenkomst zal worden gehouden op ons nieuwe adres:

p/a Haags Juristen College

Landgoed Marlot

Leidsestraatweg 77a BG

2594 BB ‘s-Gravenhage

Onderwerp

Het onderwerp van deze avond zal zijn:

Libertariër zijn in een onlibertarische wereld

Het libertarisme is niet alleen een einddoel, een ideaal, maar ook een norm voor het individuele handelen. Niet alleen hersengymnastiek, een intellectuele uitdaging, een utopie, goed voor vele avonden filosoferen, maar ook een leidraad voor het alledaagse leven. Vaak is het gemakkelijk om vast te stellen hoe een libertariër zich dient te gedragen: Hij mag niet moorden, stelen, roven, verkrachten, oplichten, mishandelen, contractbreuk plegen, of meewerken hieraan. Ook niet als de overheid het goed vindt. Zo mag hij niet naar een huurcommissie stappen om de huisbaas tot huurverlaging te dwingen.

Soms ligt het minder eenvoudig. Henry Sturman heeft onlangs een lezing gewijd aan de stelling dat libertariërs uitkeringen of subsidies mogen aannemen, een controversiële zaak onder geestgenoten. De meeste aanwezigen vonden in ieder geval dat je geld van de overheid mag stelen.

Hoe ligt dat nu bij semi-overheden? En waar ligt de grens tussen semi-overheden en bedrijven? Hoe ligt dat bij bedrijven die sterke banden hebben met de overheid, zoals Italiaanse multinationals wiens bestuurders en grootaandeelhouders in bed liggen met politici, en lobbyen voor subsidies en concurrentiebeperkende regulering? En als je niet van ze mag stelen, betekent dat dan ook dat het rechtmatig is om te doen wat deze organisaties doen?

Toine Manders, voorzitter van de Libertarische Partij, zal de discussie kort inleiden.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u met ons contact opnemen op onderstaande nummers. Voor een routebeschrijving zie onder.

Met vriendelijke groet,

Toine Manders, Voorzitter

Libertarische Partij

Landgoed Marlot

Leidsestraatweg 77a BG

2594 BB ‘s-Gravenhage

T 070-4262600

F 070-4262610

Routebeschrijving

Vanuit de richting Utrecht (A12), Rotterdam (A13) en Delft (A4) houdt u Den Haag Centrum aan en neemt u afslag 2 van de A12 (Centrum). Bij de stoplichten gaat u rechtdoor, bij de tweede stoplichten rechts. Vervolgens rijdt u steeds rechtdoor via de Bezuidenhoutseweg Paleis Huis Ten Bosch voorbij, totdat u na enkele kilometers een Texaco pomp ziet. Hier slaat u links de Hofzichtlaan in. Na een bocht om het water ziet u verscholen in een park ons kantoor nu al liggen. Parkeren kunt u bij het bord ‘Landgoed Marlot’ of achterlangs op eigen terrein, wanneer u nog drie keer linksaf slaat. Het Haags Juristen College vindt u niet in het hoofdgebouw, maar in het belendende koetshuis. Bij file op de A12 voor Den Haag kunt u ook de volgende route via de A4 kiezen:

Vanuit Amsterdam (A4) neemt u afrit 8 van de A4 (Den Haag Leidschenveen), waarna u rechtsaf de N14 richting Wassenaar kiest. Na drie tunnels gaat u linksaf richting Den Haag Mariahoeve en bij de eerstvolgende stoplichten (schuin tegenover een Texaco pomp) rechts de Hofzichtlaan in. Na een bocht om het water ziet u verscholen in een park ons kantoor nu al liggen. Parkeren kunt u bij het bord ‘Landgoed Marlot’ of achterlangs op eigen terrein, wanneer u nog drie keer linksaf slaat. Het Haags Juristen College vindt u niet in het hoofdgebouw, maar in het belendende koetshuis. Bij file op de A4 voor Den Haag kunt u ook de volgende route via de A44 kiezen:

Vanaf de A44 uit de richting van Wassenaar bereikt u ons door ter hoogte van Van der Valk Hotel Bijhorst vlak voor een groot viaduct over de weg rechtsaf te slaan, de ventweg van de Landscheidingsweg in. Bij de stoplichten maakt u een U-bocht en rijdt u terug, over de N44 heen. Bij de stoplichten gaat u rechts de Bezuidenhoutseweg op richting Den Haag Mariahoeve en bij de eerstvolgende stoplichten (schuin tegenover een Texaco pomp) weer rechts de Hofzichtlaan in. Na een bocht om het water ziet u verscholen in een park ons kantoor nu al liggen. Parkeren kunt u bij het bord ‘Landgoed Marlot’ of achterlangs op eigen terrein, wanneer u nog drie keer linksaf slaat. Het Haags Juristen College vindt u niet in het hoofdgebouw, maar in het belendende koetshuis.

Vanuit het Centrum van Den Haag biedt de Leidsestraatweg ook entree tot Marlot, maar hier is het goed oppassen dat u de kleine afslag vlak voor het grote viaduct van de N14 niet voorbij rijdt. Vervolgens neemt u de tweede straat rechts, waarna u vanzelf tegen het landgoed aanrijdt.

Met het openbaar vervoer: Op Den Haag Centraal Station neemt u de roltrappen naar het emplacement boven de treinen. Daar vertrekt elke 10 minuten bus 4 naar Mariahoeve van perron B. U stapt na 20 minuten uit bij halte Hofzichtlaan, loopt deze in noordelijke richting uit, steekt de Bezuidenhoutseweg over (bij het Texaco pompstation) en volgt het water tot aan het landgoed (bij elkaar 10 minuten). U kunt vanaf CS ook bus 43 naar Leiden nemen, die elk half uur om 19 en 49 minuten van perron L vertrekt. U stapt na een kwartier uit bij halte Hofzichtlaan (en het Texaco pompstation), steekt de Bezuidenhoutseweg over en volgt het water tot aan het landgoed (bij elkaar 5 minuten lopen).