Er gebeuren de vreemdste dingen in Nederland. Het lijkt er op of de ondergang van de beschaving die we in deze kolommen al zovaak hebben aangekondigd, nu echt aan het gebeuren is.

De geheime politie, met de vage naam AIVD, heeft gewaarschuwd dat Nederlanders geen kritiek meer moeten uitspreken over moslims of de Islam. Dat zou hen frustreren en “radicaal” maken. Over Christenen, blanken en dergelijke mag je nog zeggen wat je wil.

Besef je wel wat dat betekent? De geheime politie, die iedereen kan volgen en afluisteren waarschuwt dat je niet mag zeggen wat je wil.

Een van de eersten die zich dit aantrekt is de bekende professor Paul Cliteur die tot nu toe in lezingen, boeken en in het programma Buitenhof scherpe kritiek op religies durfde te leveren.

Maar nu is dat over. Hij gaat wijselijk zijn mond houden, kunnen ze hem nooit wat maken.

De volgende persoon die in het vizier komt is Theo van Gogh. Moslims zijn een actie tegen hem begonnen en zullen nu een met veel handtekeningen ondersteunde petitie, aan de Tweede Kamer, Minister Remkes en de geheime politie vragen om Theo het schrijven te verbieden.

Op dezelfde dag lezen we in de NRC dat Bart Jan Spruyt, voorzitter van de conservatieve Burke Stichting al een hele tijd met de dood gedreigd wordt.*)

Wie is de volgende? Wanneer moeten de libertariërs asiel gaan vragen in een ander land?

Let wel: de schuldige is hier duidelijk de politiek met zijn geheime politie. In plaats van hun werk te doen en de burgers te beschermen, en te zorgen dat deze hun recht op vrije meningsuiting kunnen houden, gaan ze de fanaten helpen.

Is deze trend nog te stoppen? We zullen er het komend weekend op de libertarische conventie in Leiden wel het nodige over kunnen discussiëren.

—————————————————————–

*) “Mijnheer” stuurde ons al een deel van een artikel uit de NRC van gisteren, dat meer details geeft.

Sinds anderhalfjaar wordt de directeur van de conservatieve Edmund Burke Stichting, Bart Jan Spruyt, met de dood bedreigd, zo meldt het NRC Handelsblad. Spruyt, die geregeld opniestukken schrijft voor de krant,

zegt dat “links-radicalen van autochtone komaf” achter de bedreigingen zitten.

Ze doen dat bij lezingen die hij geeft, maar ook via andere wegen. Dat het om links-radicalen gaat, blijkt volgens Spruyt uit de inhoud van wat hijn bedreigers zoal zeggen. Hij heeft, om redenen die hij niet wil onthullen, nog geen aangifte gedaan.

Spruyt heeft op eigen kosten een beveiligingsbedrijf in de arm genomen en rijdt iedere dag langs een andere route naar werk en huis. Hij blijft in de openbaarheid optreden maar is naar eigen zeggen “selectiever” bij het aannemen van uitnodigingen. Volgens Spruyt zijn de bedreigingen vorig

jaar januari begonnen. Bij een lezing voor studenten in Amsterdam stond toen een student op die zei dat hij “moest worden doodgeschoten”, waarop anderen applaudisseerden. Sindsdien komen er bij optredens in het land geregeld

mensen langs die bijvoorbeeld zeggen dat zij er “net als Volkert van der Graaf best twintig jaar voor over hebben om mij vol met lood te pompen,”aldus de conservatieve voorman.

Spruyt zegt dat hoogleraar rechtsfilosofie Paul Cliteur, die vorige week aankondigde dat hij stopt met het leveren van felle kritiek op de islam en het integratiedebat, zijn stap mede genomen heeft op grond van Spruyts ervaringen. Volgens hem zijn een aantal columnisten van linkse signatuur, zoals Marcel van Dam en Thijs Wöltgens, alsmede de Groningse burgemeester Wallage, mede verantwoordelijk voor de bedreigingen omdat ze “een klimaat scheppen door het hanteren van onzakelijke kwalificaties in het debat

over – met name – de integratie.” Eerder wees Cliteur ook al de beschuldigende vinger in hun richting.

De Burkestichting haalde vorig jaar het nieuws met een manifest waarin gesteld werd dat de immigratie van allochtonen absoluut moest stoppen.

Dit omdat de aanwezigheid van één miljoen moslims in Nederland zou zorgen Voor grote sociale spanningen en voor groeiend wantrouwen.

6 REACTIES

 1. Die hele AIVD is gewoon een speelbal van de linkse kerk, die het maar niet kan verkroppen dat zij sinds enkele jaren ontmaskerd is, en het huidige zittende kabinet weet daar heel handig op in te spelen, door gewoon het spelletje verder te spelen. De regentencultuur zet zich voort, maar ook de veenbrand woedt verder. Vroeg of laat zal de hoognodige bloedtransfusie vanuit het volk er van komen, de vraag is alleen nog maar wanneer en hoe. Boeiende tijden, dat wel.

 2. Ze proberen nu ook al Theo van Gogh de mond te snoeren. Willen de wetgever aanspreken om beledigingen van allah en mohammed te verbieden. Meer macht aan de staat, hebben ze het makkelijker als ze straks de macht overnemen. Vrijdenkers verzet U !

 3. Het begint er inmiddels op te lijken dat Nederland (en Europa) het continet van de irrationaliteit en struisvolgel politiek is geworden.

  Jarenlang heeft men beginnende problemen met de deken der liefde proberen af te dekken. Nu er de laatste jaren iets is veranderd, blijkt dat degene die democratische "confrontatie" politiek (waarbij de waarheid naar buiten wordt gebracht) proberen te gebruiken om voor deze problemen aandachte te vragen, bedreigingen of de kogel in dit land krijgen. De poltiek en overheid durven geen confronatie meer aan te gaan, misschien omdat ze beseffen dat er in onze samenleving significante elementen zijn die de west-europese grondbeginselen van vrijheid van spreken en leven niet accepteren en geweld en de dood als uitgangspunt nemen.

  Maar het lijkt vast te staan dat we onze vrijheid gaan verliezen. Of aan een islamitische staatsvorm of aan een totalitaire staat met trekjes van een democratie, die veiligheid tegen terroristen zal proberen te verzorgen.

  Op dit moment ben ik dus niet zo optimistisch. Vertrekken uit Nederland of zelfs uit europa wordt misschien iets om serieus over na te denken.. Nieuw-Zeeland??

 4. Dan maar het Freestate project..

  Maar welk europees land?

  Zwitersland of Noorwegen…??

 5. Ik kan alleen maar zeggen dat Nederland zijn ondergang tegemoet kan zien. Het duurt daarom ook niet lang meer of we zitten in een soort van burgeroorlog. Bosnie in Nederland….geloof jij dat? Nee zul je zeggen…..maar ik verzeker je dat dat dus WEL gaat gebeuren. en zo lang duurt het allemaal niet meer. Kijk anders op mijn site wat de doelstelling is van de Islam. Er is maar 1 God en dat is Allah, er is maar 1 religie en dat is de Islam, er is maar 1 volk en dat zijn moslims en er is maar 1 wereld en dat is een moslimwereld. Overal waar oorlogen en onlusten zijn daar is de Islam wel bij betrokken…..maar goed….Nederland loopt achter de feiten aan en het is gewoon wachten op de grote BOEM……

  Veel plezier trouwens op mijn website…..:-)

  Daar ben je de eerste maanden wel mee bezig om dat tot je op te nemen…..

Comments are closed.