Het lijkt wel of de aanslag in Madrid meer los maakt dan de aanslag in New York waar vijftien keer zoveel doden vielen. Zo is de mens, als het naderbij komt, wordt het indringender. Als het katje van de buren voor je huisdeur wordt overreden, wordt er nog meer aandacht aan geschonken!

Ja, het gevaar komt dichterbij. En de eigen veiligheid wordt door velen als een hogere waarde gezien dan de eigen vrijheid.

Nu de nieuwe Spaanse premier bekend gemaakt heeft dat de Spaanse soldaten uit Irak worden teruggetrokken, wordt nog belangrijker of de uitzending van Nederlandse troepen verlengd moet worden of niet.

Jan-Peter Balkenende heeft al verklaard dat we niet moeten wijken voor terreur. Daar heeft hij gelijk in. We hebben hier immers weer een situatie waarin de politici ons hebben gemanoeuvreerd waar alles wat je doet verkeerd is. Terugtrekken is slap, wijken voor geweld dat we net willen onderdrukken. Blijven is de terroristen meer redenen geven om ook in Nederland bommen te gooien.

De fout is, dat “Nederland” hier deelneemt aan een oorlog die begonnen is om verkeerde redenen, (niet bestaande massavernietigingswapens) en gebaseerd op leugens daarover van politici.

Dit probleem heeft vele kanten, en de korte termijn oplossing is niet eenvoudig. We zitten in de boot, en die vaart verder.

Wat we kunnen doen, is het veel meer bewust maken van de dieper liggende oorzaak: het collectivisme in al zijn gedaanten van fascisme, socialisme en democratie.

Het collectief dat meent recht te hebben op lichaam en eigendom van het individu, meent ook recht te hebben op zaken van andere collectieven. Het begint met confiscaties en het eindigt met oorlogen.

De oplossing is het libertarisme, een situatie waarin ieder individu het recht op zijn eigen leven heeft.

Hoe maken we het libertarisch ideaal meer bekend?

P.S. Om te beginnen door deel te nemen aan de LIBERTARIAN INTERNATIONAL Conventie in Leiden op 3 en 4 april!!!!

Zie:Convention info: http://www.libertarian.nl/N…

4 REACTIES

 1. Hub wil dat de menschen gewezen worden op het feit dat het collectivisme in al zijn gedaanten van fascisme, socialisme en democratie de oorzaak is van het terrorisme.

  Ik heb slecht nieuws voor Hub.

  http://www.etherzone.com/20

  AMERICA WILL FOLLOW SPAIN

  SOCIALISM IS THE ORDER OF THE DAY

  By: Dorothy Anne Seese

  UITGEPLUKT

  What is Spain calling Socialism?

  What is the United States calling it? People should call it what it is: totalitarian government with a directed population and a predetermined mindset. To disguise the government’s control over popular thinking (which might be an oxymoron now) the government promises the people various and sundry goodies, and it is obvious now that people the world over prefer safety to liberty. Socialism will guarantee that they have neither while thinking they have both!

  Liberty calls for personal responsibility for one’s actions and a vision of freedom for all persons under a responsible framework of basic law and order, …

  +

  Socialists have much for which to thank the terrorists. All of which should give people pause to think, if they could.

  IN TIMES OF CRISIS, PEOPLE SELDOM THINK, THEY REACT. (nadruk door uw dienaar) Good politicians and psychologists know this, and as long as the people continue to behave in a predictable manner, then socialism will eventually control the world.

  In fact, perhaps that is exactly what it is doing now.

  – Published originally at EtherZone.com

 2. WIE ZIJN DE WARE COLLECTIVISTEN?

  Hier de zojuist verkozen rode eerste minister van Koning Juan Carlos aan het woord volgens Agence France Presse te Madrid

  http://news.yahoo.com/news?…

  "The war in Iraq was a disaster, the occupation of Iraq is a disaster," Zapatero, 43, told Cadena Ser radio.

  +

  An analyst at London’s Royal Institute of International Affairs, Chris Wright (ja, dit is iemand anders dan de eerste minister), said a pullout of Spain’s 1,300-strong contingent could be "an indication perhaps that the coalition is beginning to weaken, possibly unravel".

  +

  "You can’t bomb a people" over a perceived threat, Zapatero said in comments coming five days before the first anniversary of the March 20 launch of the war.

  "You can’t organise a war on the basis of lies," he said, alluding to Bush’s and Blair’s insistence the war was justified by their belief — so far unfounded — that Iraq had weapons of mass destruction which posed an imminent threat.

  Het gezond verstand haalt blijkbaar toch de bovenhand, alhoewel ik zojuist benadrukte dat “in times of crisis, people seldom think, they react”

  Gisteren durfde ik geen standpunt nemen bij de lectuur van dit uitreksel uit The Observer van zondag

  http://observer.guardian.co

  ‘They [Iraq] have got a problem coming with inflation and housing. Rents have gone up hugely, and there is bound to be tremendous inflationary pressure,’ said [Patrick Nixon, the former British diplomat heading the ruling Coalition Provisional Authority in southern Iraq]. But he stressed the problems were inevitable for a country emerging from war.

  Thans heb ik geen schrik meer om te schrijven dat de oorlog en de sancties niet onvermijdbaar waren en dat niemand het recht heeft tot het kapot maken van “de” economie van een land omdat het “volk” leeft onder een niet bevriende politicus.

  Maar ja, dan schtijf ik dat politici en ander krapuul, zoals diplomaten, ambtenaren en uitkeringstrekkers, gevaarlijk zijn voor uw voortbestaan. Ik heb ook geen schrik om dat te schrijven. Ik bega dan wel de contradictie dat ik mij beroep op de uitspraak van (verkozen) eerste minister Zapatero. Zoals ik schreef over Popper betreffende But Shaffer: de beste stuurlui …

 3. Ivo fuck of!

  Niemand is geintereseerd in die berichten die via copy and paste hier plaatst! Idiote spammer!!

 4. Beste Hub,

  De oorlog in Irak is begonnen om een aantal redenen aldus de VS:

  – Een steunpunt en sponsor van Internationaal terrorisme vernietigen.

  – Een vrij, democratisch, pro-westers en succesvol Irak tot stand brengen om zo een voorbeeldfunctie te creëren en de Islamo-facisten de wind uit de zeilen te nemen. VS zou dan zijn troepen uit Saoedi Arabië kunnen terugtrekken. Irak onder Saddam was immers een voortdurende dreiging voor zijn buren.

  – De potentiële leverancier en benutter van massa-vernietigingswapens elimineren.

  Het opmerkelijke is dat dat laatste punt voortdurend door tegenstanders van de bevrijding van Irak wordt aangehaald, terwijl iedereen, ook de tegenstanders, er van overtuigd was dat er dergelijke wapens in het arsenaal van Saddam voorkwamen.

  Niemand maar dan ook niemand heeft in afgelopen tien jaar beweerd dat Saddam deze wapens niet had. Dat zou ook heel moeilijk kunnen.

  Immers Saddam heeft zijn ‘niet-bestaande’ massavernietigings wapens diverse malen ingezet, onder andere tegen Iran en tegen de Koerden. Wie kan zich niet de beelden herinneren van het Iraakse dorp waar de lijken op straat lagen?

Comments are closed.