Als je de uitspraken en handelingen van de regering volgt, moet je wel bijna tot de conclusie komen dat dat al lang bevestigend is beslist.

Het is nu nog maar een zaak van de kiezers niet te veel tegen de schenen te stoten.

Verschillende benaderingswegen worden daarvoor bewandeld.

Zo is er de argumentatie dat we nooit mogen wijken voor terroristen. We laten ons toch niet door die terroristen dwingen om weg te gaan? Wij moeten de rug recht houden.

Zo gesteld, volkomen juist.

Maar de vraag is of Nederlandse militairen wel naar Irak hadden moeten gaan?

Hadden ze daar wat te zoeken? Is de oorlog waaraan zij gingen deelnemen een “rechtvaardige” oorlog?

Was Irak een bedreiging voor Nederland?

Antwoord hierop is nog niet zo eenvoudig. Wel is het zeker dat Amerika, George Bush, deze oorlog begonnen is in strijd met hun eigen grondwet. En ik heb niet het idee dat Nederland bedreigd werd. Dat is het nu wel geworden.

Henk Kamp, van Defensie, gebruikt de laatste tijd ook nog een moreel argument: Het zou rampzalig zijn voor de Iraakse bevolking als Nederland zich nu zou terugtrekken.

Ook dit is heel moeilijk te beoordelen. Alle informatie die we uit Irak krijgen is immers of door de overheid verstrekt of door haar gefilterd. Hebben we daardoor wel alle feiten beschikbaar om een oordeel te vellen?

Het is zelfs de vraag of het Irakese volk nu beter af is dan vóór de Amerikaanse aanval. Harry Browne stelt daar zoveel vragen over, dat je zou kunnen concluderen dat het tegendeel het geval is.

Zie zijn artikel: George Bush, Lying, & the Dogs of War

http://www.libertarian.to/N…

Op zich interessant om te volgen hoe het NL-kiezersvolk nu naar een besluit wordt gemanipuleerd. Probeer het maar eens objectief te volgen.

2 REACTIES

 1. Ik zeg gewoon blijven als je ergens aan begint moet je het ook afmaken ondanks de doden die kunnen vallen.Ik heb zelf een zoon die er als eerste naar toe moest als Marinier en terug kwam met een voldaan gevoel en zei dit is je werk en dat weet je van te voren.En al die lui die er op tegen zijn en nagatief reageren zijn meestal, sorry van die kutjes die overal voor afgekeurd zijn .PS Groeten aan al de militairen die in Irak werken succes en een behouden thuis komst.

 2. Wat LeenBravo schrijft, klinkt redelijk.
  Klopt ook met recente bijdrage op HUBlog:
  http://www.libertarian.nl/b
  Beginnen, dan afmaken. OK, tenzij je bewijs hebt dat je bij dat beginnen een fout gemaakt hebt.
  Zelfde geldt voor wijken voor terreur.
  Ik hoop ook dat ze allemaal behouden thuis komen.

Comments are closed.