Ladders mogen niet meer gebruikt worden, onder andere niet voor glazenwassers. Die moeten hun werk voortaan met behulp van hoogwerkers doen.

Mark Rutte, Staatssecretaris Sociale Zaken, denkt dat hij daar jaarlijks een half miljoen euro mee kan uitsparen doordat er dan minder ongelukken gebeuren. Maar 1275 in plaats van 1500.

Weer meer regeltjes. Big Brother kijkt niet alleen, maar hij zorgt ook voor ons!

De vraag blijft echter of hij denkt aan de onbedoelde consequenties. Zoals bij voorbeeld dat een hoogwerker al vlug 50.000 euro kost. De kosten van glazenwassen zullen daardoor van bij voorbeeld de huidige 15 euro naar de 65 euro moeten. Daardoor zullen beslist een groot aantal mensen hun ramen niet meer laten wassen. Of veel minder vaak.

Wat zijn de gevolgen van minder schone ramen? Meer elektrische energie verbruiken voor kunstlicht? Hierdoor, en ook door het benzineverbruik van de hoogwerkers zal het milieu meer vervuilen en meer mensen zullen ziek worden. Wat gaan de werkloze glazenwassers straks doen? Uitkeringen krijgen voor een veelvoud van die bespaarde halve miljoen? Welke gevolgen heeft de ergernis van door hoogwerkers geblokkeerde straten? En meer.

Het is fijn als er minder ongelukken gebeuren. Maar het is een grote vraag of dit verbod de beste manier is om dat te bereiken. Straks worden auto’s verboden want die veroorzaken een veelvoud aan ongelukken!

P.S. Vandaag begint de LIBERTARIAN INTERNATIONAL Spring Convention in Leiden.Het is uniek in de geschiedenis van deze conventies dat er zoveel deelnemers zijn, uit 15 verschillende landen, dat de zaal vol is.

Jammer dat we een aantal mensen om die reden moesten teleurstellen. Excuses dat we dat niet hebben voorzien.

2 REACTIES

  1. Als de zaal van de conventie vol is, bouw dan toch gewoon een balkon en laat de mensen daarop kruipen … met ladders.

  2. Je moet wel bedenken, dat politiek altijd over getallen gaat: er zijn nou eenmaal meer auto’s dan glazenwassers. Dus dat verbieden van auto’s zie ik nog niet gebeuren. Normaal gesproken zou de ladder alleen daadwerkelijk afgeschaft worden, als die politicus een belang heeft in de hoogwerkbedrijfstak.

Comments are closed.