Wij ontvingen bij de vele inkomende berichten een bericht dat dat we speciaal onder uw aandacht willen brengen.

Het is een afschuwelijk voorbeeld van waartoe de macht van de overheid, al of niet in samenwerking met een religie, kan leiden.

Het opperste staats-gerechtshof in Nigeria keurt de steniging van een vrouw goed. Hieronder kunt u zien wat u kunt doen voor Amina. Het is een eenvoudige manier om iets voor een medemens te doen.

Onze westerse overheden zijn nog niet zover. Die beperken zich vooralsnog tot je te dwingen de helft van je produktie af te geven.

Wat te doen voor Amina?

Wij vragen u dit bericht door te sturen aan iedereen die u kent :

Er werden te weinig handtekeningen verzameld tegen deze steniging.

Het opperste gerechtshof van Nigeria heeft de steniging van Amina Lawal goedgekeurd. De executie is enkel voor 2 maanden uitgesteld zodat zij afscheid kan nemen van haar kind. !!

Na deze 2 maanden zal ze tot aan de hals ingegraven worden en gestenigd tot de dood, behalve als een lawine van handtekeningen de autoriteiten op andere gedachten kan brengen.

Amnesty International vraagt u om de petitie te tekenen op hun website.

Door een gelijkaardige campagne werd een andere vrouw al eerder gered, “Safiya”, die zich in dezelfde situatie bevond. Blijkbaar zijn er te weinig handtekeningen verzameld voor “Amina”.

Tekenen kan hier :http://www.amnistiaporniger… Let wel de website is in het Spaans, dus die geen Spaans begrijpen:

PAGINA 1/2

Nombre = NAAM

Apellidos = VOORNAAM

Provincia = PROVINCIE

Pais = LAND

Seguir = BEVESTIGEN

PAGINA 2/2

Klikken op “ACCEPTAR”

Nooit denken dat dit niets uithaalt, wie één iemand redt, redt de hele wereld. Stuur dit bericht door aan iedereen die je kent.

Alvast bedankt.

Drs. Hans Peters, gezondheidszorgpsycholoog,

Client-centered/gedragstherapeut,

Bredeweg 30, NL-6595 AT OTTERSUM

The Netherlands.

Phone/fax +31.(0)485.511617

Mobile phone 06.401.49019

E-mail hanspeters@zonnet.nl

3 REACTIES

  1. Waar blijven de protesten uit de moslimwereld. De stilte uit die hoek is oorverdovend. Zou het toch iets te maken hebben, dat men dit accepteert als onderdeel van shari’a, vrouwen op zo’n beestachtige wijze ombrengen? Men heeft zoveel kritiek op de Nederlandse samenleving, maar waar blijft de kritiek op dit soort barbaarse praktijken? Gaarne antwoord.

  2. Onderstaande vond ik op http://www.amnesty.nl

    Momenteel circuleert er in Nederland een ketting-e-mail waarin wordt beweerd dat de Nigeriaanse Amina Lawal opnieuw is veroordeeld tot de dood door steniging. Er wordt verwezen naar een Spaanstalige Amnesty-website, waarop een petitie kan worden ondertekend . De informatie in deze e-mail is volstrekt onjuist en is niet van Amnesty International afkomstig. Amina Lawal is in september 2003 definitief vrijgesproken. De petitie-actie waarnaar wordt verwezen is een actie tegen de doodstraf in Nigeria in het algemeen, niet tegen die van Amina Lawal. Amnesty International Nederland verzoekt ieder die deze e-mail ontvangt het bericht niet door te sturen, en zo mogelijk de afzender te wijzen op de onjuistheid ervan.

  3. dit is gewoon ziek. dit is gewoon verschrikkelijk. laat die vrouw leven. maar je kan zien dat dit land gewoon nooit vooruit zal komen. laat die vrouw leven teringlijers.

Comments are closed.