We lazen op http://www.meervrijheid.nl het verheugende bericht dat Henry Sturman nu een wekelijkse column gaat schrijven in HP/De Tijd.

We vinden dit zo belangrijk dat we dit bericht hieronder herhalen.

Henry is een schrijver met een zeer gedegen kennis van het libertarisme.

Door zijn aanstelling als columnist wordt het aantal regelmatige schrijvers dat regelmatig objectieve libertarische commentaren in de pers publiceert, weer vergroot. Waardoor het libertarisch gedachtegoed natuurlijk weer beter bekend raakt.

Eerst was er alleen maar Bart Croughs, toen kwam Pamela Hemelrijk en nu Henry Sturman.

Uiteraard voor Henry zelf ook onze felicitaties met dit mooie resultaat.

Henry schreef al enkele jaren artikelen en nieuwsberichten voor Meervrijheid en sinds een jaar schrijft hij geregeld voor HP/De tijd. Maar per volgende week zal hij wekelijks een column vullen in een van de weinige opinieweekbladen van Nederland dat zich nog mag verheugen in een groeiend lezersaantal.

Aanleiding zijn zijn interessante en onthullende artikelen over het Opinie-journaal waarin hij het progressieve gehalte van het NOS-nieuws meet. Deze week verscheen daarvan het vervolg in de HP. Wat hele volksstammen in Nederland al jaren vermoedden bleek zeer juist: het journaal is zo gekleurd dat je het zelfs op een oud zwartwit-toestelletje zou kunnen merken.

Henry’s column zal specifiek gaan over het progressieve gehalte van het NOS journaal.

Voor een TV programma dat zich decennialang onbespied en onbekritiseerd achtte (in ieder geval in woord), is het natuurlijk erg vervelend dat er nadrukkelijk op je wordt gelet. En dat men bovendien kwantitatief en kwalitatief de aard van de berichtgeving turft en beschrijft. Presentator Philip Freriks reageerde veronaangenaamd in Knevel op Zaterdag en hoofd-redacteur Hans Laroes noemde Henry’s eerst artikel broddelwerk, zonder met argumenten in te gaan op de inhoud.

De VARA gids maakte het ook lekker bont en plaatste een kritisch artikel. Daar was weinig mis mee behalve dat de argumentatie niet al te sterk was. Maar bij het artikel werd een cartoon geplaatst van twee HP/De Tijd lezende varkens (!) met daaronder de tekst “Na het zien van het linkse NOS-Journaal zoekt de familie Sturman troost bij haar favoriete weekblad”. Blijkbaar was de tekenaar niet op de hoogte van de libertarische filosofie van Henry en plaatste op de voorkant van de HP in koeieletters de tekst “Nieuwsrechts”. Het is echter niet verwonderlijk dat men ter redactie van de VARA-gids niets anders onder ogen krijgt dan collectivistische leeswerken en daarom onvoldoende op de hoogte is van een filosofie als het libertarisme dat de persoonlijke vrijheid predikt.

Gerelateerde links:

– Artikelen Henry Sturman op Meervrijheid

– Het Opinie-Journaal (1)

– Nette progressieve berichtgeving

– Caught in the act: Philip Freriks ontkent schaamteloos het overduidelijke (Lees vooral hoe Andries Knevel zich voor de aanschaf van een HP/De Tijd lijkt te verontschuldigen (gebruikelijk in omroepland wellicht – normaal zegt hij waarschijnlijk dat hij het per ongeluk las bij de kapper of zo) en hoe Freriks hem woorden in de mond wil leggen.)

P.S. Stuur dit goede nieuws door aan vrienden en bekenden.

1 REACTIE

Comments are closed.