Rantissi was de leider van de fundamentalistische Palestijnse organisatie Hamas.

Hamas is de organisatie die “alle joden wil vermoordenen” en daar constant aan werkt. Onder andere door het organiseren van zelfmoordaanslagen.

Ben Bot, Minister Buitenlandse Zaken vindt deze liquidatie onaanvaardbaar en verwerpelijk. Van veel andere politici komen dergelijke opmerkingen.

Natuurlijk is het doden van een mens verwerpelijk. Ook al zeggen politici dat het mag als de overheid het zegt. Als er oorlog is, word je geprezen als je veel vijanden dood maakt.

En nu is er oorlog tussen de Palestijnen en de Joden.

Dit is een soort vicieuze cirkel waarvan niemand meer goed weet hoe het begonnen is, en hoe er uit te komen. Gewoon aan één kant stoppen met de waanzin zal niet werken zolang beide kanten ervan overtuigd zijn dat de ander door zal gaan met moorden. En dat is in het verleden, bij voorbeeld bij wapenstilstanden, reeds verschillende keren gebeurd.

Een typisch facet hierbij is dat door politici van andere landen dan deze twee vechtende partijen altijd meer poeha gemaakt wordt als een leider wordt uitgeschakeld dan als er bommen op onschuldige burgers in een stad worden gegooid!

Omdat het dan dichter bij de politici komt?

Ook vandaag kunnen we alleen maar herhalen wat we reeds schreven bij de liquidatie van de voorganger van Rantissi: De enige weg naar een oplossing voor al dat moorden is “werken aan de persoonlijke vrijheid van ieder mens, dus het respecteren van ieder ander mens, om te beginnen in het eigen land”.

1 REACTIE

  1. Helemaal gelijk Hubert. Ben Bot is hetzelfde als alle andere politici. De mensen mogen in permanente angst leven dankzij terrorisme en criminaliteit zonder dat overheden met Nederland voorop (15% oplossingsgraad) er iets aan doet. Als een premier van een land er eindelijk iets aan wil doen door middel van deze hoofdcriminelen Yassin en Rantissi te elimineren, dan staat de laffe Europese Unie en Nederland voorop om dit te veroordelen. Ik heb trouwens nooit een publieke veroordeling gezien van het geweld van Hamas, Jihad etc. tegen onschuldige burgers van Ben Bot overigens, onze Eurofiel bij uitstek.

Comments are closed.