Over 5 dagen wordt de EU officieel uitgebreid met 10 nieuwe leden.

Aan die nieuwe leden is voor hun referenda van alles beloofd waarop de oude garde, o.a. Nederland, is teruggekomen nadat ze de bevolking van die landen hadden gelijmd. Niet verwonderlijk, we weten nu immers toch wel dat politici onberekenbaar en onbetrouwbaar zijn. Voor contractbreuk draaien ze hun hand niet om.

Maar nu komen toch een paar moeilijke stappen voor de dames en heren politici. Vanaf nu wordt er dan ook hard gelobbyd om toch vooral te gaan stemmen.

Zo moet er op 10 juni a.s. ook in Nederland gestemd worden voor het Europese Parlement.

Op die datum is het nog geheim wat de politici met de concept Grondwet gaan doen. Die aap komt pas later uit de mouw. Het is namelijk beter dat de kiezer er maar eerst intrapt. Daarna krijgt hij verhaaltjes om hem te vertellen dat hij het goed gedaan heeft!

Die kiezer weet trouwens toch niet wat er in dat 270 bladzijden lange, al in leer gebonden, concept staat. Wij vermoeden zelfs dat er zeer weinig politici zijn die het ding gelezen hebben.

Maar ze kunnen natuurlijk wel de kiezer schrik aanjagen: Als we niet voor die EU stemmen, dan worden we een buitenbeentje. En dan staan we alleen. Dan zijn wij niet solidair. Dan denken we alleen aan onze eigen belangen! (So what ?) Dan verliezen we onze export naar dat grote EU gebied.

Stel dat we dan inderdaad uit die EU zouden treden. Dan hoeven we al direct niet meer de (hoogste van alle landen) contributie te betalen. De begroting zou in één klap in balans zijn, en al die pijnlijke bezuinigingen zijn niet meer nodig.

Dan mogen we ineens weer allerlei dingen doen die Brussel nu verbiedt. We mogen weer ladders gebruiken om de ramen te wassen en we mogen zelfs weer kromme komkommers kweken. We mogen weer onze vertrouwde homeopathische geneesmiddelen gebruiken. En in ons drugsbeleid kunnen we weer zelf bepalen wat we doen.

Oei, ik praat ook al als een (Nederlandse) collectivist!! Maar ik hoop toch aangegeven te hebben dat je beter dingen kunt regelen in een klein land als Nederland, dan deel van de massa te zijn onder de macht van Brussel.

Wat te doen? Je kunt NIET STEMMEN, maar als je dat (onterecht) te negatief vindt, stem dan ONGELDIG.

Ik geloof niet dat je TEGEN kunt stemmen op die machines, want die heb ik nog nooit in natura gezien.

Of, als je een partij kunt vinden die vóór complete uittreding is, stem die dan. Ik heb die partij nog niet gevonden.

1 REACTIE

  1. De enige manier om je afkeer van Europa te laten merken is om niet te stemmen.

    Een parlement dat door minder dan een derde van de bevolking is gekozen mag zichzelf niet democratisch noemen. Zonder kiezers heeft men geen mandaat.

Comments are closed.