Elke maand organiseert de Stichting Meervrijheid een politiek café in Amsterdam. Op de bijeenkomst van deze maand,

op 22 april, zal Elsevier-journalist Syp Wynia een voordracht houden over de Europese Unie.

Agenda 22 april – De Europese Unie

De Europese Unie geeft altijd veel stof voor discussie. Zo mogen we in mei van dit jaar 10 nieuwe landen begroeten die zullen toetreden en ligt er een concept grondwet klaar. Wat velen wellicht niet weten in dat de EU niet alleen beslist over grensoverschrijdende zaken, maar ook over rookreclame, ladders voor glazenwassers en de dikte van komkommers.

In een voordracht zal Syp Wynia dieper ingaan op de Europese Unie, de overdracht van nationale bevoegdheden, de eventuele toetreding van Turkije, de grondwet en de mogelijkheid tot uittreding. Welke zegeningen zitten er aan een verenigd Europa maar ook welke valkuilen.

Syp Wynia heeft geruime tijd als journalist gewerkt voor de politieke redactie van het Parool en is later werkzaam geweest in Brussel. Deze ervaringen hebben hem veel kennis verschaft over zowel de nationale als internationale politiek. De opgedane kennis komt uitstekend van pas bij zijn huidige werk bij Elsevier, waar hij o.a. in zijn columns het beleid van de overheid aan een zeer kritische blik onderwerpt.

Adres : Café Heffer

Oudbrugsteeg 7 Amsterdam Tel.: 020-4284490

Het café bevindt zich halverwege het Centraal Station en de Dam (naast de Beurs van Berlage).

De indeling van de avond ziet er als volgt uit:

20:00 Zaal open

20:30 Lezing

21:00 Discussie

21.30 Napraten en borrel

23.00 Afsluiting

Kosten

De toegang is gratis. Drankjes en hapjes zijn voor eigen rekening.

Graag tot donderdagavond 22 april in Amsterdam.

Frank Karsten, Voorzitter Stichting Meervrijheid

ZIE ook: http://www.meervrijheid.nl