Deze “viering” is op zondag 6 juni wereldwijd.

Wat gebeurt er in Nederland?

Het oorspronkelijke idee en de promotie van een dag om (de zegeningen van) het Kapitalisme over de hele wereld te vieren is afkomstig van de Griekse straatzanger Prodos uit Australië.

Begonnen met in zoveel mogelijk steden een “Walk for Capitalism” te houden op de eerste zondag in december.

Mede in verband met de weersomstandigheden is die dag verplaatst naar de eerste zondag in juni, dus dit jaar op 6 juni.

De vraag is, of en wat er in Nederland gaat gebeuren

Het eerste jaar van deze viering was in 2001 met demonstraties in meer dan 150 steden over de hele wereld. Ook in Amsterdam en Brussel.

Oorspronkelijk ging het alleen om een “WALK” maar dat is verbreed tot een “VIERING” die op elke willekeurige manier kan plaats vinden. Bij voorbeeld een bijeenkomst met lezingen, een diner, een dansavond, een concert, gewoon een borrel of wat dan ook.

Voor meer informatie over dit project zie: http://www.celebratecapitalism.org

Het Libertarisch Centrum overweegt om dit jaar in Nederland “iets” te doen om aandacht aan die dag te schenken.

Graag daarom uw ideeën, over wat, waar, en wat u eventueel zelf wil inbrengen.

Stuur uw idee naar info@libertarian.nl

Over 51 dagen is het al zover!

4 REACTIES

 1. Prachtig initiatief!

  Bovendien is 6 juni mijn verjaardag en het is die dag precies 60 jaar geleden dat de Geallieerden landen op de stranden van Normandië, om ons onze vrijheid terug te geven.

  Mij lijken een viering en een borrel het interessantste om deze dag aan te kleden.

 2. Een bijeenkomst met een lezing over alle voordelen die de het kapitalisme ons gebracht heeft, een borrel en een diner in stijl lijken mij een goed idee.

 3. Dat zou een geweldig idee zijn, zo’n Dag van het Kapitalisme. Ik merk in mijn wijde omgeving dat slechts weinigen een idee hebben van de zegeningen die het kapitalisme aan velen gebracht heeft!

  Er wordt wel een aantal personen zoals Gandhi als halfgod geeerd, die er alles aan gedaan hebben om het kapitalisme buiten de deur en de bevolking in permanente armoede te houden.

  Gandhi ried immers ieder aan een Middeleeuws apparaat in huis te nemen, waarmede men op uiterst primitieve wijze een draad kon vervaardigen, terwijl import van moderne machines zoveel mogelijk belemmerd werd! Door mensen als het ware dag en nacht aan dit prehistorische apparaat te kluisteren, werd hun de tijd ontzegd om zich te ontwikkelen.

  Nog steeds lijdt India onder de gevolgen van allerlei socialistische maatregelen. Soms wordt de boodschap van liberalisatie beleden, terwijl in feite de regelingen zo opgesteld worden, dat zij onwerkbaar zijn. Zo mogen thans inwoners van ENKELE landen oknroerend goed kopen in India. De voorwaarde is dat bij verkoop de opbrengst vijf jaar renteloos geparkeerd moet worden op een rekening van de regering !

 4. Gahndi leidde overigens WEL de eerste succesvolle antibelastingcampagne. Hij raadde mensen aan om zelf zout te winnen en zo de staatsafpersing door de Britten te ontwijken.

Comments are closed.