In tegenstelling tot 2005, het jaar van Ayn Rand, hebben we voor Richard Cobden nog niet erg veel vieringen of happeningen gezien.

Misschien heeft iemand een idee om er op de DAG van het KAPITALISME op zondag 6 juni in BREUKELEN en enige aandacht aan te schenken? Stuur dan je idee aan info@libertarian.nl

Wel zijn er bij de eindexamens van de middelbare scholen vragen gesteld over de katoenwetten en de beëindiging daarvan 200 jaar geleden. Richard Cobden speelde daarin een grote rol. In de artikelen in de pers over de examens, werd zijn naam echter praktisch niet genoemd.

Het Italiaanse “Istituto Bruno Leoni” gaan nu op 26 en 27 juni een seminar organiseren over Cobden met Leonard Liggio, Ralph Raico en Luigi Bassani. Vooral de eerste twee namen zullen in Nederland en België wel aanspreken.

Begin op 26 juni met een diner, op 27 juni het seminar dat eindigt om 17.00 uur.

Kosten 350 euro, of zonder logies 150 euro.

Een goed artikel over Cobden vindt u op:

http://www.libertarian.to/N…

3 REACTIES

 1. Handelsrestricties gaan hand in hand met immigratierestricties.

  Toen ik hier enkele dagen geleden wees op het feit dat kandidaat Aaron Russo voor presidentsnominatie van de LP illegale (wie bepaalt wat legaal is?) immigratie wilde stoppen (wat ik niet liberteir vind), kreeg ik ik het hier aan de stok met iemand die zich Barry Goldwater waant.

  http://www.libertarian.nl/h

  Teneinde deze polemiek verder te zettten, citeer ik de conclusie van het artikel “The Case for Unilateral Free Trade and Open Immigration” van Jacob G. Hornberger in: Ricard M. Ebeling en Jacob G. Hornberger “The Case for Free Trade and Open Immigration”, Fairfax, Virginia, The Future of Freedom Foundation, 1995:

  Trade restrictions and immigration restrictions are one of the most abominable features of American society today. They have brought impoverishment to millions of poor people – both domestic and foreign. And they violate one of the most fundamental precepts of a free society – the right to do what you want with your money and your life.

  Blijkens zijn in memoriam in The Washington Post was Goldwater een tegenstander van al wat free enterprise en individuen bedreigt

  http://www.washingtonpost.c

  He denounced foreign aid, high taxes, unbalanced budgets and anything else he thought threatened individuals or free enterprise

  Hoe kan hij dan tegen immigratie zijn, gelet op wat ik zojuist citeerde van Hornberger?

 2. BARRY’S HERITAGE

  You’re right Ivo, so I’ve been reincarnated in my son Aaron Russo. Got it ?

 3. Evenals zijn geestverwant Sharon, die MUREN OM ISRAEL bouwt om de onafhankelijke JOODSE STAAT te waarborgen, denkt Russo, dat het hermetisch afsluiten van de grenzen van de VS hun onafhankelijkheid garandeert.

  Er bestaat immers geen vrijheid zonder onafhankelijkheid. Dit is aloude Joodsche Wijsheid.

Comments are closed.