Het streven naar “harmonisatie” heeft een positieve klank. Harmonie tussen mensen onderling is ook positief. Maar in de EU betekent het dat mensen gedwongen worden zich aan te passen aan de normen die door de politici worden gesteld

In Bergen op Zoom was op 11 mei een vergadering voor ondernemers, georganiseerd door de Kamer van Koophandel, over deze harmonisatie.

Daarbij bleek dat een bedrijf uit BoZ, Varian, “mede door de subsidies van de EU orders uit de Oostbloklanden krijgt”.

Wat betekent dit? Het betekent dat de Nederlandse belastingbetaler gedwongen wordt om een deel van zijn eigen verdiende geld af te geven (belastingen) aan de overheid. Die roomt het af voor zijn eigen behoeftes, geeft daarna een deel aan de jongens in Brussel. Die romen het ook eerst af en geven dan de rest (als er dan nog wat over is) aan bedrijven om het hen mogelijk te maken om analytische meetapparatuur aan Hongarije te verkopen. Als die bedrijven daardoor winst maken, moeten ze weer een deel daarvan aan de overheid geven, die er dan weer leuke dingen mee kan doen.

Vreselijk ingewikkeld rondpompen. Dwing de mensen of bedrijven niet om hun eigen verdiensten af te geven. Dan hebben ze ook geen subsidies meer nodig.

Elke subsidie is misdadig. Het wordt betaald van gestolen geld. Afschaffen ervan betekent dat we weer een stapje doen in de richting van een wereld waarin weer minder geweld is.

3 REACTIES

 1. Ten volle kan ik instemmen met het bovenstaande. Drie voorbeelden uit mijn eigen omgeving:

  01. Een Amsterdamse drukkerij verloor aanzienlijke orders aan een drukkerij uit het noorden des lands die plotseling van de overheid enorme subsidies bleek te krijgen waardoor deze drukkerij ver beneden kostprijs kon leveren.

  02. een andere mij bekende drukkerij had bijna een aanzienlijke opdracht binnen van de regering van Namibie, toen er plotseling een offerte tussenkwam van een Scandinavische drukkerij die offreerde voor de som van ….. nul dollar, daartoe in staat gesteld door hulp van de overheid.

  03. de beroemde drukkerij Courvoisier uit Zwitserland leverde voordat deze failliet ging jarenlang drukorders af van postzegels aan diverse landen zelfs beneden de prijs waarvoor een Pakistaanse drukkerij kon leveren. De uiteindelijke betaler van de rekening : de Zwitserse belastingbetaler.

 2. HARMONISATIE=FRAUDE & VRIENDJESPOLITIEK (F&V)

  Helaas blijkt in de praktijk alle EU-politiek UITSLUITEND gebaseerd te zijn op REDISTRIBUTIE van geldstromen, nl. van degenen die geen "effectieve" lobby hebben naar diegenen die dat wel hebben. Voor AL het overige heeft de EU GEEN enkel consistent, democratisch beleid.

 3. Na gesteld te hebben dat harmonisering in de EU betekent dat mensen gedwongen worden zich aan te passen aan de normen die door de politici worden gesteld, legt Hub de band tussen harmonisering en subsidiering.

  Wel dient opgemerkt dat harmonisering en subsidiering een omgekeerd effect hebben. Subsidiering “helpt” “noodlijdende” bedrijven die daardoor nog een tijdje parasitair kunnen overleven. Harmonisering heeft tot gevolg dat de marginale bedrijven die de stricte normen niet kunnen naleven/betalen hun deuren dienen te sluiten.

Comments are closed.