Een aantal maanden geleden werd er een artikel gepubliceerd in het NRC Handelsblad over de handel en wandel van het NOS journaal.

Een aantal maanden geleden werd er een artikel gepubliceerd in het NRC Handelsblad over de handel en wander van het NOS journaal. Hans Laroes beweerde in dit artikel dat de politieke mening van journalisten geen invloed zou hebben op de verslaggeving van het nieuws. Alhoewel de meeste journalisten op partijen als PvdA en GroenLinks stemden is dat op zijn zachtst gezegd een nogal vreemde constatering. Een zelfde soort artikel werd recent ook op de Libertarian gepubliceerd door Henry Sturman met nagenoeg de zelfde uitspraken.

Afgaande op de bijzondere logica van Hans Laroes is het wel duidelijk dat de collectivistische indoctrinatie zo stevig verankerd zit in Nederland, dat deze moeilijk is los te weken. Helaas is Hans Laroes in dit opzicht niet de enige. Talloze politici, ambtenaren en zelfs gewone burgers zijn van mening dat Nederland een allesomvattende overheid moet hebben, die alles regelt en voor iedereen zorgt.

Deze indoctrinatie is al decennia oud en begint eigenlijk al op de kleuter- of basisschool en is doorgevoerd tot aan de universiteit. De collectivistische propaganda werd niet alleen door onderwijzers en leraren aan kinderen doorgegeven. Als men kijkt hoe het onderwijs wordt gefinancierd dan is het ook niet verwonderlijk dat deze propaganda heeft postgevat. De leraren en onderwijzers worden betaald door diezelfde overheid, dus is het in het belang van deze docenten om altijd een rooskleurig beeld van die overheid te scheppen.

De publieke media zijn niet anders, de NOS is maar één voorbeeld, de zelfde propagandistische indoctrinatie kan men ook zien in de actualiteitenprogramma’s van de VARA, AVRO, KRO en NCRV. Omroepen als de VPRO, TROS en EO hebben duidelijk een eigen stem en wijken nogal eens af van de collectivistische norm en hebben vaak een verrassende kijk op de zaken, niet geheel libertarisch, maar toch interessant genoeg om naar te kijken.

Voor meer informatie over dit onderwerp adviseer ik u om onderstaande artikelen te lezen:

http://www.libertarian.nl/N…

http://www.libertarian.nl/N…

http://www.libertocracy.com…

http://mtprof.msun.edu/Win1…

http://www.quebecoislibre.o…

1 REACTIE

  1. de RVU maakt ook goede originele programma’s (Simek, Rob Muntz)

Comments are closed.