Al koppensnellend viel me deze titel in de Telegraaf op. Dus besloot ik om het stukje maar eens te lezen.

En hier gaat het over.


In de strijd om de gunst van de Europese kiezer gaan de linkse politieke partijen vooral hun tegenstanders afbranden.

Het uitleggen van de eigen standpunten en ideeën lijkt in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europese Parlement op 10 juni van ondergeschikt belang.

Groen links gaat zich sterk afzetten tegen de VVD.

Ansichtkaarten beelden het VVD-logo af in de Amerikaanse vlag, de slogan is: “Laat Europa niet rechts liggen.”

Dit intellectuele hoogstandje klinkt echter toch minder negatief als; “Laat Europa links liggen.”

Ook roept de partij haar kiezers op de tuinen van VVD-stemmers de komende maand stiekem vol te strooien met zonnebloempitten in de hoop de achterban van de liberalen meer “groen” besef bij te brengen.

Bij de zakjes met pitten die vanaf deze week massaal worden verspreid, zit een zaaiadvies: “U kunt ze in uw eigen bloembak planten, maar de zaadjes doen het vooral goed in de tuin van de buren als u weet dat zij VVD stemmen.”

Het is al lang bekend dat links totaal geen respect heeft voor andermans eigendommen, maar om zo duidelijk te stellen dat het gras groener is bij de buren dan bij een Groenlinkser doet vermoeden, dat hun hele “filosofie” is gebaseerd op afgunst.

Indien hun aanhangers dit advies ter harte nemen, is de mogelijkheid niet uitgesloten dat deze daad uitdraait op geweld. Niet iedereen zal dit pikken!

In feite is zo’n daad een vorm van geweld.

En dat voor een partij die zegt tegen “zinloos” geweld te zijn.

De PvdA richt haar pijlen onder meer op het CDA: “Een stem op het CDA is een stem op Berlusconi”, stelt PvdA-lijsstrekker Max van den Berg. Dit omdat de partij van Berlusconi in het EP in dezelfde fractie als het CDA zit.

Dit zijn echt volksvertegenwoordigers op top niveau.

Ik sta te trappelen om niet te stemmen. Tenslotte wil ik niet meewerken aan het feit dat deze dwazen beslissen over mijn leven.

3 REACTIES

  1. "Een stem op het CDA is een stem op Berlusconi"

    Tja, Max van den Berg laat me bijna twijfelen.. Misschien moet ik inderdaad maar eens op het CDA gaan stemmen… Maar nee, allemaal priet praat en een stem op het CDA is een stem op het CDA. Helaas krijg ik de bloeddruk van Max daarmee echt niet omhoog..

    Wat een poppenkast!

    Jammer dat er geen europese libertarische partij is waar opgestemd kan worden. Misschien een idee?

  2. Arme Max, hij jaagt nog steeds op spoken. Als hij zijn eigen Partij van de Armoede nou eens zou schoonvegen van prostituees als Wim Kok, dan zou het een kerel zijn, maar nee hoor, het is en blijft een socialistische zwakkeling.

  3. Heden het volgende berichtje aan Groen Links verzonden: Wat een grappig idee om zonnebloemen te zaaien in de tuin van een VVD-buurman. Wel, om duidelijk te maken dat het aan de liberale zijde ook niet allemaal egoisme is zal ik graag oproepen dat wij met een spuitbusje gif het onkruid in de tuinen van onze Groen Links buurman zullen bestrijden. Zo helpen we elkaar de wereld een beetje mooier te maken. (En niet eerst aanbellen natuurlijk, want iemand helpen, dat doe je natuurlijk altijd, of hij er nu om vraagt of niet.)

Comments are closed.