Is Nederland dat al helemaal of nog maar bijna?

Tekenend in die richting zijn enkele van de recente opdrachten aan de politie. Gerrit Zalm, de man van financiën, heeft geld nodig om te zorgen dat het tekort op zijn begroting toch wel onder de drie procent komt. Daarover is hij immers erg brutaal geweest tegenover zijn collega’s van de grote landen!

Een tekort heeft twee kanten, uitgaven en inkomsten. Logisch dat Gerrit dus ook probeert om meer inkomsten te krijgen. En het bestraffen en boete betalen van de burgers is daar een mogelijkheid voor. Dus zorgen voor meer boetes.

Onder andere komen daarvoor in aanmerking verkeersboetes. Daarom krijgt de politie nu de instructie om voor het eind van dit jaar nog voor 80 miljoen euro aan bonnen uit te schrijven! (Gerrit heeft die ondertussen al in zijn begroting opgenomen)

Op de eerste plaats is dit de omgedraaide wereld. Je doet eerst een overtreding, en dan kun je beboet worden. Nu echter wordt een agent de straat op gestuurd met de opdracht om vandaag een bedrag X aan boetes binnen te halen! En omdat de meeste van ons wel eens kleine foutjes maken, zien we nu niet meer graag een agent in onze buurt.

Overigens is in dit systeem de overheid gebaat met veel overtredingen. Die moeten dan zeker gestimuleerd worden?

De politie in Breda geeft al het goede voorbeeld. Een chauffeur van een (erkend!!!!) taxibedrijf had geen “chauffeurspas”. Een pasje dat ingesteld is om niet-erkende taxi’s te weren. Je mag immers niet zo maar gebruik maken van je auto om iets bij te verdienen.

De chauffeur werd bekeurd en er komt een proces waarin gedreigd wordt met gevangenisstraf en de auto van 60.000 euro werd in beslag genomen. Alle proportionaliteit is hier zoek. Maar het telt wel op voor Zalm.

Een verdere “unintended consequence” is natuurlijk dat de tijd besteed aan het speuren naar foutparkeerders en dergelijke niet besteed kan worden aan het vangen van echte boeven.

Dergelijke maatregelen kunt u nog veel meer verwachten naarmate de EU sterker wordt. Daarom zou het goed zijn om maar uit die EU tetreden. Daarom in eerste instantie maar niet stemmen voor het EU Parlement.

1 REACTIE

  1. Zelfcastratie ?

    De Libertarier komt bij elke verkiezing in een dilemma: door niet te stemmen ontwikkelt hij geen concrete politieke macht, waardoor hij zichzelf castreert.

    Dan kun je -in eerste instantie- beter op een renegaat stemmen, bijv. Paul van Buitenen of de Dierenpartij, zou ik zeggen…

Comments are closed.