- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

U komt toch ook?


Naar Breukelen, om op 6 juni de DAG van het KAPITALISME te vieren? *)

We vieren dan wereldwijd de grote welvaart die het kapitalisme de mensheid heeft gebracht.

Mogelijk denken we dan ook aan de grote armoede die nog op veel plaatsen in de wereld heerst doordat daar het kapitalisme (nog) niet is ingevoerd. Door de daar heersende socialistische, fascistische of andere “statistische” systemen blijven de mensen onderdrukt en arm.

De Westerse zogenaamde verzorgingsstaten zijn nu ook op de verkeerde weg. Op weg naar de armoe.

Er is een trend vanuit het socialisme naar het fascisme. Beide systemen zijn te veroordelen op dezelfde grond: Het onderdrukken van het individu.

Het is belangrijk dat meer mensen het kapitalistisch ideaal gaan begrijpen en dat de maatschappij die richting uit zal gaan.

Het zal de lezers duidelijk zijn dat we daarmee niet bedoelen het misvormde beeld dat door media en linkse kringen van het kapitalisme wordt gepropageerd. Als je het boek van Ayn Rand: “Kapitalisme, het onbegrepen ideaal” te pakken kunt krijgen, is het zeer leerzaam en interessant om dat te lezen.

De slagzin “U komt toch ook?” horen en zien we nu regelmatig radio en TV om mensen te lokken om te komen stemmen voor het Parlement van het EU-monster.

Alleen al door te gaan stemmen, geef je aan dat je het met het systeem eens bent. Hoe hoger de opkomst, hoe meer de politici zich gesterkt zien om nog meer betuttelde maatregelen te gaan nemen.

Mensen die denken dat bij voorbeeld een stem op van Buitenen (als protest?) iets zal verbeteren, zullen teleurgesteld worden. Ook van Buitenen is vóórstander van de EU! Hij wil alleen dat de EU beter gaat functioneren, waardoor de greep op de burgers uiteraard sterker kan worden.

We komen nog wel terug op dit onderwerp en proberen dan ook uw reacties te behandelen.

En in Breukelen op 6 juni kunnen we er natuurlijk ook over discussieren.

Voor nu blijven we bij ons advies: STEM NIET! .

——————————————————–

*) Het wordt een informele bijeenkomst met vooral de bedoeling om elkaar te ontmoeten en libertarische actuele zaken, inclusief nieuwe en oude plannen, met elkaar te bespreken.

Tussen 15.00 en 16.00 uur komen de meeste belangstellenden aan; kennismaking, onderlinge contacten, spontane gesprekken, plannen, ideeën etc.

Om 18.00 uur plannen we samen te gaan eten.

Uitgebreider informatie staat hieronder op bijdrage van 12 mei.