In de Verenigde Staten zijn op 4 november de vierjaarlijkse verkiezingen. Het geldverslindende circus draait ook daar op volle toeren.

De Libertarische Partij, LP, heeft nog niet officieel zijn Presidentskandidaat gekozen. Toch treedt de grootste kanshebber, de filmproducent Aaron Russo al volop in de openbaarheid. Behalve lezingen en Websites lopen er nu ook radio en TV reclame spotjes.

Op dit moment krijgt Russo in de media zelfs iets meer aandacht dan Ralph Nader.

Enkele hoofdpunten die Russo voor de verkiezingen naar voren brengt, zijn o.a.:

-Stop de oorlog in Irak en breng de soldaten naar huis.

-Stop de super-uitgaven van de overheid.

-Stop de censuur van de overheid

-Stop de pogingen om opnieuw de dienstplicht in te voeren.

En als motto: AL je vrijheden, altijd!

Verder werken zowel Russo als Nader er hard aan om mee te mogen doen in de TV-lijsttrekkersdebatten die straks weer gehouden gaan worden. Zij weten maar al te goed dat, net als in Europa, zeer veel kiezers hun “mening”, of beter gezegd hun stem, laten bepalen door het charisma en/of de vlotheid van de kandidaat op de TV. Over principes denken ze meestal niet na en partijprogramma’s lezen ze niet.

Een interessante vraag is bij deze Amerikaanse verkiezingen de vraag hoeveel stemmen Russo “weghaalt” van Bush, en hoeveel Nader van Kelly.

Zie ook de website van Aaron Russo: http://www.RussoForPresiden…

3 REACTIES

 1. Aaron heeft als motto: “AL je vrijheden, altijd!” (“All your Freedoms, All the Time”)

  Ik heb altijd problemen gehad met het woord vrijheid in het meervoud en na het lezen van deze Hublogbijdrage was mijn verwondering groot toen ik zag dat Aaron het over “freedoms” en niet “liberties” heeft. (Het woord “freedom” klinkt, vind ik, raar in het meervoud, maar wie ben ik?)

  Een van de programmapunten van Aaron die zelfs op zijn affiches staat is “Protect our borders from illegal immigration”.

  Kan iemand mij zeggen hoe dit de vrijheden, en welke vrijheid, beschermt?

 2. HOMELAND PROTECTION A LA RUSSO

  Het ligt voor de hand, dat zowel de grenslijnen met de beide NAFTA-partners, maar tevens de kust en de buitenlandse luchthavens volgens Aaron Russo (uit de Joodse Hollywood scene) hermetisch dienen te worden afgesloten. Dit beschermt zowel de Amerikaanse als de buitenlandse vrijheden, for sure.

 3. Mijns inziens is het niet juist van vrijheid een meervoud te maken ( evenals bij voorbeeld het woord twijfel), tenzij men het woord vrijheid daar gebruikt waar vrijdom bedoeld wordt. Maar in dat geval is vrijdom natuurlijk beter.

Comments are closed.