We hebben reeds eerder aangekondigd dat de Internationale Dag vh Kapitalisme dit jaar op zondag 6 juni valt en dat we dat in Nederland zullen vieren in Breukelen.

Meer gegevens hebben even op zich laten wachten omdat eerst onderzocht moest worden wat er allemaal mogelijk te organiseren zou zijn. En dat viel op deze korte termijn tegen en daarom is het volgende besloten:

Het wordt een informele bijeenkomst met vooral de bedoeling om elkaar te ontmoeten en libertarische actuele zaken, inclusief nieuwe en oude plannen, met elkaar te bespreken.

Het tijdschema is daarom ook flexibel opgesteld.

Tussen 15.00 en 16.00 uur komen de meeste belangstellenden aan; kennismaking, onderlinge contacten, spontane gesprekken, plannen, ideeen etc.

Breukelen is gekozen omdat het in het centrum van het land ligt, goede parkeergelegenheid heeft en goed bereikbaar is met openbaar vervoer.

Afhankelijk van het weer kunnen gesprekken op het terras of in de mooie tuin plaats vinden.

Om 18.00 uur plannen we voorlopig de gezamenlijke maaltijd. Redelijk vroeg om iedereen de gelegenheid te geven om na afloop nog gemakkelijk (ook met openbaar vervoer) thuis te kunnen komen.

Er zal voldoende ruimte zijn om iedereen die iets te melden heeft, aan bod te laten komen.

Met uw inbreng kunnen we een en ander waarschijnlijk nog aanpassen. We maken er gewoon een feest van!!

Geef je wel NU op.

Het is voor de organisatie erg belangrijk om een idee te hebben van het aantal deelnemers.

Mail NU naar info@libertarian.nl

Alles gaat voor eigen rekening; er zijn geen entreekosten.

Over 25 dagen gaan we dus ook in Nederland deze dag vieren.

Meer gegevens en instructies zullen volgen.

Heel interessant om over International Capitalism Day te lezen op:

http://www.celebratecapital…

5 REACTIES

 1. Wat een goed idee!!!!!!!!!!!!!!

  Laten we een feest organizeren ter gelegenheid van een systeem (het kapitalisme) dat verantwoordelijk is voor het naar de kloten helpen van deze wereld. En houd u nu niet van den domme: Jullie vuile kapitalisten weten goed genoeg dat jullie met de grootste vetzakkerij ooit bezig zijn, jullie zijn er nog trots op ook.

 2. Frank en Vrij

  Helaas heeft Frank nog niet erg goed begrepen wat libertarisme inhoudt. Voor hij zo van leer trekt, zou hij zich misschien eerst eens kunnen orienteren op de sites van de Libertarian.nl, de Frederik Bastiat Stichting, enz. De banners van deze clubs staan opzij.

 3. Het is betreurenswaardig dat er nog dergelijke misverstanden bestaan over het kapitalistisch systeem. Ik kom bij mijn reizen over de gehele wereld wel meer dergelijke misverstanden tegen, met name in China en andere communistische landen. Ik raad dan altijd aan onder meer te lezen : "Capitalism, the unknown ideal"van Ayn Rand plus boeken zoals "The Machinery of Freedom" en "Price Theory" van David Friedman en "Free to Choose" van Milton Friedman. Wanneer het personen betreft van boven de dertig jaar hebben mijn aanbevelingen gewoonlijk helaas weinig resultaat.

  Toen het echtpaar Gortzak voor de televisie geinterviewd werd over het instorten van het communistische systeem overal ter wereld, verklaarde Henk Gortzaak huilend : " Je kunt toch niet geloven dat het allemaal voor niets geweest is", waarop zijn echtgenote hem toevoegde : "Moed houden, Henk !"

  Ja Henk, het was inderdaad allemaal voor niets, maar niet alleen dat, want het communistische systeem was de langste nachtmerrie van de 20ste eeuw en heeft vele triljoenen euros gekost in inkomen en gederfde levensvreugde. Wat dat betreft zijn jullie er in vergelijking met de NSB-ers na de oorlog goed afgekomen!

 4. GEHERSENSPOELDE MAATSCHAPPIJ ?

  Rene van Wissen toont in zijn lezing voor de JOVD, zie http://www.libertarian.nl/N

  op verbijsterende wijze aan, hoe zelfs de VVD-politici zich al sinds 1948 en masse hebben laten hersenspoelen door het socialisme. "Hoe is het dan gesteld met de rest van het politieke spectrum en met ons onderwijs ?" moeten wij ons afvragen.

Comments are closed.