Gisteren heeft “Spaceship one” een succesvolle vlucht gemaakt. Bekostigd door een steenrijke Amerikaanse zakenman vloog testpiloot Mike Melvill enkele minuten buiten de atmosfeer van de aarde. Na een vlucht van anderhalf uur stond zijn SpaceShipOne (SSP1) weer op de vaste grond en mocht Melvill zich astronaut noemen. Het gevleugelde, kogelvormige en witgeschilderde ruimteschip werd maandagmiddag door de speciaal ontworpen White Knight naar een hoogte van 15 kilometer gedragen. Daar ontstak de 62-jarige Melvill 80 seconden lang de raketmotor zodat het ruimteschip 100 kilometer boven de aarde even de donkere diepte van de ruimte invloog. Daarmee is voor het eerst een mens in de ruimte geweest zonder dat er een dollar belastingeld aan te pas kwam.

Meer op: http://www.scaled.com/proje…

Geschatte kosten van dit project: 20 miljoen dollar. Ter vergelijking; NASA heeft een jaarbudget van 15 miljard dollar belastinggeld!

1 REACTIE  1. MEGAMONOPOLISME

    Het geld komt dan wel niet van de belastingbetaler, maar wel van een MEGAMONOPOLIST, die de dollars op een andere manier bij elkaar gestolen heeft.

Comments are closed.