Zowat alle politici trekken nu door het land om de mensen te verleiden om toch maar te gaan stemmen.

Ik heb nog geen enkel argument om te gaan stemmen gehoord dat steek houdt. In tegendeel, bij even nadenken over wat ze allemaal beweren, moet je al vlug tot de conclusie komen dat het puur gebakken lucht is. Erger nog, dat het onwaar is.

“We moeten onze stem in Brussel laten horen.”

Vraag je dan altijd eerst af van wie ze met “WE” bedoelen. Het is duidelijk dat ik daar niet bij ben, en dat hier de politici zelf mee bedoeld worden. Mijn stem zal niet gehoord worden, of ik nu stem of niet. De uwe ook niet!

Mark Rutte (VVD) preekte dinsdag in Eindhoven dat 50 % van de ARBO regels afgeschaft kan worden, omdat de overheid een “tikje is doorgeschoten”. Een tikje noemen ze dat. Hij geeft dus toe dat die helft nooit gemaakt had moeten worden. Nu nog tot het besef komen dat het niet nodig is dat de overheid zich met die andere helft moet bemoeien.

En Ben Bot (CDA) vertelt vandaag in Berlijn dat de rol van de EU moet worden ingeperkt. Hij heeft kennelijk de komende EU grondwet nog niet gelezen want die maakt de macht van Brussel alleen maar groter.

Ben voelt echter aan dat veel mensen het Brussels betuttel zat worden, en door te laten merken dat hij het daarmee eens is, hoopt hij weer wat mensen naar de stembus te trekken.

Jozias van Aarsten ging zelfs naar de schoolkinderen om vragen te beantwoorden. Daarover werd bij Omroep Brabant gezegd

dat de kinderen verteld werd dat ze hun ouders moesten aanmanen om toch vooral te gaan stemmen.

Dat is wel het dichtste bij de fascistische nazi propaganda van Josef Goebbels dat ik de laatste tijd gehoord heb.

Er zijn nog meer van dergelijke zaken die u er beslist toe zullen brengen om niet in hun valkuilen te vallen. We komen daar nog op terug.

DENK NA! STEM NIET!

———————————————–

George Bernard Shaw (1856 – 1950):

“He knows nothing; and he thinks he knows everything. That points clearly to a political career.”

————————————————

Zie ook een drietal artikelen van George Smith deze week op de L I site:“The Ethics of Voting”

http://www.libertarian.to

3 REACTIES

  1. "We moeten onze stem in Brussel laten horen."

    Ha, die lunatiekers hebben nog steeds niet door dat het EU-Parlement in Straatsburg zetelt.

    (Jaja, ze ("onze" verkozenen) zitten wel drie-vierde van hun tijd in Brussel te ik-weet-wat-allemaal, maar als het op de plenaire vergadering aankomt, doen ze “het” in Straatsburg.)

  2. Hoezo Ivo, doen ze het in Straatsburg. Driekwart van de parlementariers zitten al thuis na hun declaraties in Straatsburg te hebben opgehaald, zonder ooit mee te hoeven stemmen. Maar een kwart stemt doorgaans. Toch wel geweldig zo’n massa-democratie. U komt toch ook wel (van een kouwe kermis thuis).

Comments are closed.