Albert Heijn en Aegon stoppen met de spaarregelingen in de winkels van AH. Aegon ziet geen mogelijkheden om eenvoudige beleggingsproducten via de supermarkt te gaan verkopen. Ook de nieuwe investeringen die nodig zijn om aan de eisen van de toezichthouders te voldoen nopen tot stopzetting van het product. Vooral die laatste regelreden was voor Ahold reden om de 275.000 spaarklanten de deur te wijzen. 275.000 mensen kunnen dus nu hun geld elders gaan opmaken in de wetenschap dat het voor hen goed geregeld is. En zeg niet dat er geen interesse voor was!

Over de kwestie dat 275.000 mensen hun geld inlegden ten tijde dat de nieuwe regels er nog niet waren en het toen wel mocht, nu ineens niet meer vanwege nieuwe regels, en er geen overgangsregeling is, zullen we het maar niet hebben. Daar hebben de hypotheek- en belastingbetalers al genoeg over geroepen