In haar column van die naam in de METRO van vandaag zegt Pamela Hemelrijk weer glashelder hoe de toestand in de EU zich heeft ontwikkeld.

Onder andere constateert ze hoe in de achter ons liggende jaren de politici op ondemocratische wijze er een “Brussels Kremlin” van hebben gemaakt dat de burgers betuttelt waar het maar kan.

Diezelfde politici merken nu dat de kiezers daar genoeg van beginnen te krijgen, en dat die steeds meer van de EU af willen. Daarom schreeuwen al die zelfde politici nu dat je op hen moet stemmen, want zij (die het veroorzaakt hebben) gaan de burgers daar nu van bevrijden!

Uitstekende column met een “maar”. En dat is, dat het jammer is dat Pamela uiteindelijk niet tot de juiste conclusie of advies komt.

Deze verkiezingen gaan in feite om één hoofdpunt: OPKOMST. Het maakt niet uit op wie je stemt. Nederland krijgt altijd maar 26 zetels of 3 % macht in Brussel. Ook een stem op van Buitenen, wat Pamela aan het einde van haar column vermoeid als misschien enige zin ziet, heeft geen zin.

Ten eerste zal de man straks niets kunnen uitrichten. Als hij al 1/26 ste van 3 procent macht krijgt!

Maar erger is, dat door je stem, het opkomst percentage verhoogd wordt en de politici straks (als ze al 31 % halen) zullen juichen over de grotere legitimiteit die jij ze gegeven hebt. Een aanmoediging om op de oude voet door te gaan.

Er is maar één verstandig ding dat je in deze verkiezingen kunt doen: THUIS BLIJVEN! STEM NIET!

2 REACTIES

  1. LEGITIMITEIT

    Zelfs een opkomstpercentage van 30% achten de politici voldoende om zich voor de komende periode in het Europarlement te kunnen verstoppen en met andermans gelden te kunnen gaan schuiven.

  2. Dat zullen ze zelfs bij 10 % doen!

    Echter hoe lager dat %, hoe meer mensen zullen inzien dat ze geregeerd worden door een kleine kliek.

Comments are closed.