vrijdag, 18 juni 2004
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Nieuwe Politieke Partij.


Op ons stukje van 14 juni over een nieuwe Libertarische Politieke Partij zijn een tiental reacties binnengekomen, die allemaal min of meer interesse hadden.

Het is natuurlijk nog lang niet zo dat deze en andere geïnteresseerde individualisten allemaal op één lijn liggen en allemaal precies hetzelfde willen.

Wat nu?

Ik denk dat de meest voor de hand liggende weg is dat de geïnteresseerden met elkaar in contact komen. Misschien eerst per e-mail, maar het beste zou zijn dat er een bijeenkomst wordt georganiseerd waarbij dan onderzocht kan worden of er een basis is om verder te gaan.

Wie wil die bijeenkomst organiseren?

Geef dat op bij ‘reactie’ hieronder of mail naar info@libertarian.nl

Wie is akkoord dat wij zijn e-mail adres aan die organisator(en) doorgeven?

Het is goed om hierbij nog een paar punten in overweging te nemen.

We kregen ook opmerkingen dat er niet meer “versnippering” moet gebeuren omdat dit verzwakking betekent.

Het zou kunnen dat dit verzwakt. Maar mijn ervaring heeft geleerd dat als een individualistische libertariër in een bestaande organisatie niet aan zijn trekken kan komen, dat hij/zij dan maar niets meer doet.

Dan is een nieuwe poging altijd nog beter. Misschien blijkt die wel de juiste snaar te treffen en veel meer mensen aan te trekken. En dan is het een versterking.

Samenwerking, en zelfs later fuseren, kan dan ook nog altijd.

Er zijn namelijk minstens twee groepjes al met iets bezig. En het lijkt nuttig om ook te onderzoeken in hoeverre daar iets mee gecoördineerd kan worden.

1. De “oudere” bestaande Libertarische Partij, de LP.

Politiek niet erg actief, maar wel elke eerste dinsdag van de maand een bijeenkomst in Den Haag.

2. Vrijheidslijst. Met een heel interessante site www.vrijheidslijst.nl

Het LIBERTARISCH CENTRUM, en HUBlog willen graag helpen met communicatie en informatie. Maar zij willen wel onafhankelijk van partijen blijven en dus geen “deel” van een partij worden. Even onafhankelijk als van libertariërs die tegen een partij zijn!!

Wij zijn erg benieuwd hoe deze kansen benut kunnen worden.

De tijd is er in ieder geval rijp voor.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. David Dylan schreef op : 1

  Hoi Hub,

  Ik denk dat deze mensen contact moeten zoeken met ons, De Liberalen!. Weliswaar zijn wij bezig met een pragmatisch platform waar weinig Libertariers zich volledig in kunnen vinden, maar juist daarom kunnen wij potentieel veel Libertariers onder een dak brengen.

  Waar het ons nu aan ontbreekt is aan mensen met daadkracht, want we zijn allemaal op het moment druk druk druk met andere zaken, dus vooral mensen die even met de handen willen wapperen zijn meer dan welkom!

 2. Egor van Elven schreef op : 2

  wat bedoel je met "de Liberalen"? Toch niet van de VVD? In mijn ogen maakt het weinig verschil uit om door een VVD dan wel door een CDA of PvdA geregeerd te worden. Let wel, er is verschil, maar uiteindelijk willen al die politieke partijen dwang uitoefenen en geweld initieren op de bevolking.

  Of je nu door een wolf of een beer wordt opgegeten, maakt dat nog verschil?

maandag, 14 juni 2004
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Nieuwe Politieke Partij?


Onder de titel “Verkiezingen” pleit Albert voor een nieuwe politieke partij, een “1-issue partij” en noemt ook de mogelijkheid voor de bestaande LP.

Reacties van deelnemers aan deze HUBlog ondersteunen dit en beloven al medewerking. Het is belangrijk om aan dit idee meer aandacht te schenken en de verschillende facetten te overwegen. Daar willen we deze HUBlog graag ter beschikking voor stellen.

Te overwegen punten zijn onder andere:
Read the rest of this entry »

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Libertarisme
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Wiel schreef op : 1

  Ik denk dat bij de laatste verkiezingen respect.nu al zoiets geprobeerd heeft, hoewel er nog heel wat moet gebeuren om het e.e.a. in een meer ideologisch kader te zetten. Vóór de volgende TK verkiezingen zal dit ook zeker gebeuren.

  We moeten uitkijken de creative krachten niet teveel te versplinteren en kijken wat er al zoal in de markt op dit gebied actief is. Er is geen behoefte aan wéér een initiatief met libertarische achtergrond.

  Duidelijk is m.i. wel dat er steeds meer behoefte is aan een partij die vrijheid centraler stelt dan wat de VVD of het ‘libertarische’ D’66 doet. Veel mensen hebben aardig zat van de betutteling die met de dag erger wordt…

 2. Ivo schreef op : 2

  Heeft de opkomst bij de verkiezingen niet aangetoond dat politiek geen zin (meer) heeft?

 3. Ivo schreef op : 3

  Libereiren moeten weten wat zij willen.

  Hieronder (Dag vh Kapitalisme en de Toekomst www.libertarian.nl…)bekritiseerde ik het artikel “Korte inleiding tot het natuurrecht” www.natuurrecht.nl

  waarin Robert de Limburgh stelt dat het natuurrecht gebaseerd is op een intuitief gevoel.

  Ik deed dat aan de hand van de bespreking van het natuurrecht door Chaim Perelman, een tegenstander van het natuurecht, en ik stelde dat niet is omdat hij een tegenstander is van het natuurrecht dat hij het altijd (altijd was ik vergeten) bij het verkeerde eind heeft.

  Perelman stelt dat het natuurrecht, dat ik in tegenstelling tot Robert op objectieve maatstaven gebaseerd zie, democratie onnodig maakt. Inderdaad indien het parlement enkel de voorafbestaande wetten bekrachtigt heeft controle daarop geen zin.

  In de mate liberteiren dus wensen mee te doen aan verkiezingen (ik heb dat ook nog ooit gedaan) zijn zij dus tegenstanders van het natuurrecht.

  Ja, ik weet het, Hayek maakt een onderscheid tussen de taak van het parlement als wetgever en de taak van het parlement als controle-orgaan van het goevernemment. Ik moet nog eens nadenken hoe ik dat in mijn pseudo-analyse kan krijgen. Of kan iemand mij helpen?

 4. Harry schreef op : 4

  Leuk zo’n nieuwe partij, maar op de stem van Hub hoeven we, gezien de ‘ga niet stemmen campagne’ van de afgelopen weken, dus niet te rekenen….