Op ons stukje van 14 juni over een nieuwe Libertarische Politieke Partij zijn een tiental reacties binnengekomen, die allemaal min of meer interesse hadden.

Het is natuurlijk nog lang niet zo dat deze en andere geïnteresseerde individualisten allemaal op één lijn liggen en allemaal precies hetzelfde willen.

Wat nu?

Ik denk dat de meest voor de hand liggende weg is dat de geïnteresseerden met elkaar in contact komen. Misschien eerst per e-mail, maar het beste zou zijn dat er een bijeenkomst wordt georganiseerd waarbij dan onderzocht kan worden of er een basis is om verder te gaan.

Wie wil die bijeenkomst organiseren?

Geef dat op bij ‘reactie’ hieronder of mail naar info@libertarian.nl

Wie is akkoord dat wij zijn e-mail adres aan die organisator(en) doorgeven?

Het is goed om hierbij nog een paar punten in overweging te nemen.

We kregen ook opmerkingen dat er niet meer “versnippering” moet gebeuren omdat dit verzwakking betekent.

Het zou kunnen dat dit verzwakt. Maar mijn ervaring heeft geleerd dat als een individualistische libertariër in een bestaande organisatie niet aan zijn trekken kan komen, dat hij/zij dan maar niets meer doet.

Dan is een nieuwe poging altijd nog beter. Misschien blijkt die wel de juiste snaar te treffen en veel meer mensen aan te trekken. En dan is het een versterking.

Samenwerking, en zelfs later fuseren, kan dan ook nog altijd.

Er zijn namelijk minstens twee groepjes al met iets bezig. En het lijkt nuttig om ook te onderzoeken in hoeverre daar iets mee gecoördineerd kan worden.

1. De “oudere” bestaande Libertarische Partij, de LP.

Politiek niet erg actief, maar wel elke eerste dinsdag van de maand een bijeenkomst in Den Haag.

2. Vrijheidslijst. Met een heel interessante site http://www.vrijheidslijst.nl

Het LIBERTARISCH CENTRUM, en HUBlog willen graag helpen met communicatie en informatie. Maar zij willen wel onafhankelijk van partijen blijven en dus geen “deel” van een partij worden. Even onafhankelijk als van libertariërs die tegen een partij zijn!!

Wij zijn erg benieuwd hoe deze kansen benut kunnen worden.

De tijd is er in ieder geval rijp voor.

3 REACTIES

  1. Hoi Hub,

    Ik denk dat deze mensen contact moeten zoeken met ons, De Liberalen!. Weliswaar zijn wij bezig met een pragmatisch platform waar weinig Libertariers zich volledig in kunnen vinden, maar juist daarom kunnen wij potentieel veel Libertariers onder een dak brengen.

    Waar het ons nu aan ontbreekt is aan mensen met daadkracht, want we zijn allemaal op het moment druk druk druk met andere zaken, dus vooral mensen die even met de handen willen wapperen zijn meer dan welkom!

  2. wat bedoel je met "de Liberalen"? Toch niet van de VVD? In mijn ogen maakt het weinig verschil uit om door een VVD dan wel door een CDA of PvdA geregeerd te worden. Let wel, er is verschil, maar uiteindelijk willen al die politieke partijen dwang uitoefenen en geweld initieren op de bevolking.

    Of je nu door een wolf of een beer wordt opgegeten, maakt dat nog verschil?

Comments are closed.