Toen ik vanmorgen de krant, BNdeSTEM, opensloeg, viel mijn oog op een grote foto, waarbij stond:
” Een aardbeienveld, midden in het buitengebied. Een man of veertig plukt er lustig op los. Dan verschijnen vier medewerkers in burger van de vreemdelingenpolitie en de arbeidsinspectie. Verbaasde en zenuwachtige blikken worden hun richting op geworpen. Twee vrouwen maken zich uit de voeten en verdwijnen in de bosjes.”

In Amsterdam wordt een globaliseringsFESTIVAL gehouden. In het buitengebied maken ambtenaren jacht op mensen die hun kost willen verdienen met aardbeien plukken.
Kun je je een eerlijker, vreedzamer werk voorstellen?

Maar als je uit Polen of Turkije komt, en niet het door de overheid vereiste papiertje hebt, dan moet je maar honger lijden. Ondertussen worden dan ook nog miljoenen belastinggeld euro’s betaald aan zogenaamde ontwikkelingshulp.

Nederland in 2004! De Vrijheid is er ver te zoeken.