Enkele weken geleden rapporteerden we over de gevaren in Nederland voor personen die hun mening uiten.

Paul Cliteur stopte zijn uitzendingen in Buitenhof omdat hij zichzelf en zijn gezin niet meer veilig voelde. In diezelfde periode vernamen we dat Bart Jan Spruyt, directeur van de conservatieve Burke Stichtingen diverse malen met de dood was bedreigd en alleen met een bescherming door “body guards” naar besprekingen durfde te gaan.

We dachten, we hoopten dat dat ondertussen uitgesudderd was.
Maar met grote schrik lazen we vanmorgen dat Bart Jan zelfs (helemaal ?) met zijn werk moet stoppen. In ieder geval niet meer naar openbare bijeenkomsten kan, omdat de stichting de bodyguards niet meer kan betalen.

Het wordt er in Nederland kennelijk niet veiliger op.
De overheid faalt in haar eerste en belangrijkste taak
Of is de veiligheid van de burgers niet een belangrijkste taak van de overheid? Een overheid die kennelijk wel Nederlandse soldaten naar Irak en allerlei andere landen stuurt. Een overheid die wel militaire, staatsgeheime, commando-opdrachten aan de andere kant van de wereld laat uitvoeren. En die aardbeienplukkers achterna jaagt.

In Nederland 2004 is er iets radicaal mis!