Het verband zit ‘m in de laatse zin.

veel voetbalplezier!

Tweeëntwintig gespierde kerels, die zich de beroerte lopen om de bal in bezit te krijgen en deze dan zo spoedig mogelijk weer weg trappen.

Op het middenveld een gozer met een rouwpak met korte broek, telkens fluitend als een zieke kanarie. Zo nu en dan geeft hij, denkelijk een gele consumptiebon weg en soms zelfs een rode voor de prestatie beloning.

In een hok met een groot visnet, staat altijd iemand met koude handen, tenminste dat denk ik vanwege de grote handschoenen.Als het even kan, proberen ze, zonder dat de zwarte gladjanus het ziet elkaar een ongeluk te schoppen, dan komt er en tweedehands dokter met een spons en spuitbus om de van pijn kermende toneelspeler weer op de benen te krijgen, een enkele keer wordt er iemand op een brancard achter de coulissen gesleept.

Op het veld zie ik allemaal witte strepen, vermoedelijk een soort verkeers geleiding.Langs de zijkant lopen en paar mannetjes, heftig met een vlaggetje te zwaaien, waarom zou ik niet kunnen bedenken. Aan de zijkant staan mannen met ernstige gezichten, die dan nog moeten vertellen hoe het zal en moet, dat hadden ze tijdens de training ook wel kunnen leren.

Als het echt wat spannend wordt begint het mannetje weer te fluiten, volgens de deskundigen buiten spel.

De verslaggevers hebben het telkens over een teckel, terwijl ik nog nooit een hond op het veld heb gezien. Na afloop ruilen ze de vieze zweterige blouses en laten nog even zien hoeveel haar ze op hun borsten hebben.

In de langdraderige nabeschouwingen, praten de verliezers precies zo als de politici die de verkiezingen hebben verloren.

1 REACTIE

  1. "JE GAAT HET PAS ZIEN ALS JE HET DOORHEBT" (J. CRUIJFF)

    Wie meer wil leren over (het verband tussen voetbal en) politiek, kan ik het zojuist verschenen boek over Johan Cruijff "Je gaat het pas zien als je het doorhebt" van Pieter Winsemius van harte aanbevelen. Heel grappig en buitengewoon leerzaam.

Comments are closed.