We hebben de laatste weken geprobeerd duidelijk te maken dat het gaan stemmen voor het EU Parlement zowel onverstandig is als immoreel.

U kunt dit nog eens goed bekijken bij het beargumenteerde stemadvies van Frank van Dun op:

http://www.libertarian.nl/N…

We hebben, denken we (!), de meeste argumenten om wel te gaan stemmen ondertussen al ontzenuwd.

Hetgeen niet wil zeggen dat we iedereen al hebben overtuigd.

Ik heb aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om je van de brainwashing uit verleden los te maken.

Laat ik er nog wat over zeggen. Maar eerst een compliment aan de discussianten die deze soms moeilijke discussie zo beschaafd hebben gevoerd. Gelukkig waren domme scheldkreten maar een uitzondering.

Geeft NIET STEMMEN meer macht aan degenen die wel stemmen?

Het aantal zetels dat aan Nederland is toebedeeld, zal er niet door veranderen. Blijft dat alle NL-parlementariers tezamen iets van 3 % uitmaken ALS ze het allemaal met elkaar eens zijn. En dat zouden ze toch moeten voor het NL belang? Zodra de SP en de VVD bijvoorbeeld in dat parlement verschillend stemmen, wordt het NL-belang slechter behartigd.

De kans dat net jouw stem zorgt voor een VVD-er in plaats van een SP-er, is een nanoprocent.

Het enige wat je doet door te stemmen is het opkomstpercentage verhogen.

En als dat boven de 31 % komt, zullen de politici een grote overwinning claimen. Dan zullen ze vertellen dat u toch een groot voorstander van deze EU bent.

Ook blanco stemmen zal dat opkomstpercentage verhogen en u geeft ook daardoor de politici weer meer hun felbegeerde legitimiteit.

Ongeldig stemmen is niet mogelijk op deze machines. Als je dat probeert komt er mannetje of vrouwtje je vertellen dat je iets verkeerd gedaan hebt.

Stemmen op een partij die hetzelfde wil als jij: “Europa teruggeven aan de burgers”?

Wat betekent dat? WAT geven ze dan terug? Heffen ze dan de boel op en worden we weer vrij van Brusselse bureaucratie? Niemand heeft me tot nu toe daar een bevredigend antwoord op gegeven. Eigenlijk is het kretologie.

Bovendien blijkt uit vele decennia ervaring dat de partijen zich NOOIT aan de afspraken en de verkiezingsslogans houden. U wordt dus voor een politieke kar gespannen die rijdt in het belang van de politici.

Ik kan nog doorgaan, maar het meeste is al gezegd.

Maar één ding smeek ik u: DENK NA en tracht de feiten te begrijpen. Trap niet in politieke slogans.

De juiste keuze volgt dan vanzelf.

Waarom ik niet stem: http://www.libertarian.nl/N…