Het volgende overzicht kreeg ik toegestuurd en omdat het vakantietijd is, wil ik u wat ontspanning niet onthouden. Alhoewel men kan er iets van leren, tenzij u het al wist natuurlijk.

Socialisme.

Je hebt twee koeien. De regering neemt er een van je af en geeft de ander aan je buurman die geen koeien heeft. (In werkelijkheid is het anderhalve koe die van je afgenomen wordt, maar ja wat doet de buurman met een halve koe.)

Communisme.

Je hebt twee koeien. De regering neemt ze allebei af en geeft je een beetje melk.

Fascisme.

Je hebt twee koeien. De regering neemt ze allebei af en verkoopt de melk aan je.

Nazisme.

Je hebt twee koeien. De regering neemt ze allebei af en schiet je vervolgens neer.

Bureaucratie.

Je hebt twee koeien. De regering neemt ze allebei af, schiet er eentje dood, melkt de andere en giet de melk dan weg…

Kapitalisme.

Je hebt twee koeien. Je wisselt er een in voor een stier. Fokt hiermee een hele kudde, verkoopt die dan en gaat leven van de rente.

Het Lernout & Hauspie systeem.

Je hebt twee koeien. Je verkoopt er drie aan een dochteronderneming in Korea en gebruikt daarvoor het krediet dat je via je schoonmoeder hebt aangevraagd bij een Brusselse bank.
Vervolgens voer je een ruil door met een Amerikaans bedrijf om je vier koeien op te kopen en aan je terug te schenken, zodat je de belasting op de vijf koeien kan terugvorderen. De subsidies die Europa je uitbetaalt voor de melk van je zes koeien, investeer je via een stroman in je Koreaanse dochteronderneming. In je jaarrapport geef je acht koeien aan, met een optie op een negende. Je koopt drie koeien om een Amerikaanse kwekerij te kunnen kopen en je wordt vervolgens op de Amerikaanse veemarkt ontmaskerd, omdat je eigenlijk niets van koeien afweet. Je stallen staan leeg..

Amerikaans systeem.

Je hebt twee koeien. Je verkoopt er een en je dwingt de andere om melk voor vier te geven.
Je bent verbaasd wanneer het beest doodvalt.

Waals systeem.

Je hebt twee koeien. Je gaat in staking omdat je er drie wilt.

Japans systeem.

Je hebt twee koeien. Je manipuleert hen genetisch, zodat ze tien keer kleiner worden dan een normale koe en zodat ze twintig keer meer melk geven. Je maat eigen “koecartoons” (koekimons) en overspoelt er de hele wereld mee.

Duits systeem.

Je hebt twee koeien. Je manipuleert ze genetisch, zodat ze honderd jaar worden, maar een keer maand hoeven te eten en zichzelf melken.

Brits systeem.

Je hebt twee koeien. Ze zijn allebei gek.

Italiaans systeem.

Je hebt twee koeien, maar je weet niet juist waar… en nu ga je spaghetti eten.

Russisch systeem.

Je hebt twee koeien. Je telt ze en ontdekt dat je er vijf hebt. Je telt ze opnieuw en ontdekt dat je er dertig hebt. Je telt ze nog eens opnieuw en ontdekt dat het er zeventien zijn. Je stopt met tellen en je opent je vierde fles wodka van deze ochtend.

Frans systeem.

Je hebt twee koeien en ze zijn de belangrijkste koeien ter wereld ook al leveren ze niets op.

Zwitsers systeem.

Je hebt vijfhonderd koeien, maar geen enkele is van jou. Je verdiend geld door ze voor een “onbekende” buitenlander bij te houden.

Hindu systeem.

Je hebt twee koeien en je aanbidt ze.

Chinees systeem.

Je hebt twee koeien. Driehonderd mensen melken die dagelijks. Je beweert volledige tewerkstelling te kennen en een hoge rundproductiviteit; je laat de journalist executeren die de cijfers naar buiten bracht.

Vlaams systeem.

Je hebt een koe en je trouwt ermee.

Dit was het dan. Oké de volgende keer leest u weer een stukje op niveau.
Prettige vakantie.

1 REACTIE

  1. Het zou m.i. juist geweest zijn, Louis, indien er bij geschreven was, dat dit een vertaling c.q. bewerking is van de site van http://www.dailyreckoning.com/

    onder de knop "Contrarian Humor"

    Daar is trouwens nog veel meer aardigheid te vinden.

    Prettige vakantie

Comments are closed.